Новата Zafira: чао на космическия кораб за цялото семейство

Opel Zafira ще бъде подложен на фейслифт. В Интернет се появиха снимки, на които се виждат предницата, задницата и кокпитът

3005
2016

През 2018 г. ще дебютира Zafira D – но преди това Opel ще подложи актуалното поколение на вана на фейслифт. Auto Evolution публикува снимки с официалното лого на Opel, които показват освежената Zafira без маскировка – и вероятно са предназначени за онлайн конфигуратор.

 

Основната промяна в задната част е графиката на светлините.

Основната промяна в задната част е графиката на светлините.

В муцуната на фамилния ван откриваме чертите на последната Astra – и именно тук са най-съществените промени. А това означава: нови фарове с по-агресивна визия (вероятно матрични LED-светлини), променена радиаторна решетка, както и нова броня. Благодарение на хромираната лайстна между фаровете ванът изглежда по-мускулест и по-широк, а т.нар. „бумерангове“ отпадат. Бронята със своите хоризонтални линии също е станала по-широка, а формите над фаровете за мъгла са подчертани. В задната част също има няколко козметични подобрения – затова стоповете изглеждат по-свежи, отколкото досега.

Нова мултимедийна система в кокпита

Основната промяна в интериора е новата мултимедийна система, чийто монитор вече не монтиран под козирка, а е позициониран в центъра на кокпита. Броят на бутоните е редуциран – и сега кокпитът е по-изчистен и по-удобен за работа. В бъдеще и Zafira ще разполага със системата OnStar. Очакваме също нови асистиращи системи, по-добро оборудване за комфорт и още предложения в палитрата от двигатели. Opel не разкрива кога ще започнат продажбите – но премиера през есента на 2016-а е напълно реалистична.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин