Ford Capri: aбсолютно попадение

Светът излита в космоса. Руснаците за пръв път правят скачване на два космически кораба. Американците изпращат Нийл Армстронг на луната. Ford също е на върха. Моделът Capri върви и се продава като ракета.


9
апр.
2017

Младият автор (24) е богат. Изпитите са издържани, първата поръчка от редакцията е изпълнена и резултатът във вид на 1500 марки хонорар не закъснява. Авторът се качва там, откъдето повечето хора вече слизат. Той не е рокер и не пуши хашиш, но е воден от една известна реклама на цигари, която гласи „Един мъж се нуждае от три неща”. Слоганът е коригиран, а нещата вече са четири. Неговите очи се спират върху Capri и сърцето му започва да бие учестено. На малко по-късен етап той се сдобива със своя персонален космически кораб Apollo и повтаря фразата, изречена от Нийл Армстронг: „Това е една малка крачка за мен и голяма за цялото човечество. Авторът се чувства в Capri именно като легендарния космонавт. Неговата тинейджърска мечта е осъществена.    Това е любов от пръв поглед, мотото на която е: обичай силно, обичай страстно и умри млад.

Типичен изглед на Capri отзад: много хром и весел ръкописен надпис за емблема.

Ние сме на борда. Ракетата носител се отдалечава на 384 000 км от Земята и  75-те коня мъркат в своя четирицилиндров ритъм.

Бащата на цялата сага е човекът, който успява да излекува окуцялия кон на Ford Motor Company. Той се казва Лий Якока и е вицепрезидент на фирмата по това време. Конят, който той яхва през 1964 г. и успява да издърпа с него компанията напред, се казва  Mustang.

Функцията на тези въздуховоди е по-скоро естетична

Продължете на следващата страница

Още по темата