VW GTI TCR

0405
2018

VW ще покаже на срещата на Вьортерзее GTI Clubsport: GTI TCR. AUTO BILD ще ви даде информация за модела!

Задава се нов топвариант на GTI. Той се нарича „GTI TCR“ и ще бъде наследникът на Clubsport като най-наточен вариант на GTI-версията. На срещата на Вьортерзее 2018 (9-ти до 12-ти май) VW първо ще покаже „GTI TCR Concept“, който изглежда доста близо до серийно производство. Добавката в името „TCR“ e препратка към състезателната TCR-серия, за която VW прави състезателна версия на GTI за клиенти с 350 к.с. Версията за нормални пътища на TCR ще се появи в края на 2018 г., като засега от VW не посочват базова цена на модела.

На тийзърите се вижда новата предна броня със спойлер. Също както и Golf R TCR-GTI разполага с две допълнителни системи за водно охлаждане в предницата. Отзад има броня с дифузьор и типичните за  GTI крайни ауспухови тръби вляво и вдясно. Отново също както и за Golf R, VW ще предлага за TCR срещу доплащане титанова ауспухова система на Akrapovic. Серийните джанти са 18-цолови, а срещу доплащане може да получите и 19-цолови. Във вътрешното пространство на TCR също име спортни акценти: дигитални уреди, спортни седалки с тапицерия от микрофазер, а част от волана е с перфорирана кожа. Естествено не липсват и червени акценти под формата на шевове.

Новият цвят Pure Grey ще допълни цветовата гама (Pure White, Tornado-червено, Deep Black перлен ефект, Oryxwhite перлен ефект). За цветовете сиво, бяло и червено се предлага и черен покрив.

Мощността на автомобила е увеличена на 290 к.с. Познатият ни мотор 2.0 TSI в GTI TCR предоставяше тази мощност в предшественика GTI Clubsport само за десет секунди, а след това се връщаше към перманентните 265 к.с. Максималният въртящ момент на GTI TCR е 370 Нм, който е на разположение между 1600 и 4300 оборота. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч – по желание можете да отмените ограничението. Тогава GTI TCR ще вдига 264 км/ч. за по-доброто сцепление и по-добрата управляемост се грижи блокаж на диференциала на предната ос. Трансмисията е 7-степенна автоматична с два съединителя DSG, а окачването – спортно с адаптивни амортисьори.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин