BMW 318i (E91) втора ръка: динамичният „товарач“

Това е най-търсеният автомобил в онлайн борсите за употребяване автомобили. Петото поколение на Серия 3 вече е на достъпни цени. Ние ще ви информираме на какво да обърнете внимание при огледа на употребявана "тройка"


1
сеп.
2017

Интернет борсите в Германия са единодушни: най-търсеният в тях автомобил не е Golf, не е Passat, нито пък Audi – не, баварският модел е бил обект на търсене на най-много потребители. И в това няма нищо чудно: добрите класирания в прегледа на качеството на TÜV и оценката отличен (6) в продължителния тест на АUТО BILD (32oi Touring) са достатъчен атестат за качеството на ВМW. Петото поколение на Серия З е на пазара от пролетtа на 2005 година. Първо като седан, а после и ката комби, които при баварците по традиция се наричат Touring.

Работното място на младите мениджъри в кокпита на Серия 3 е димично и спортно

В края на 2006 ги последва и елегантното Coupe, а откритата „тройка“ (за пръв път с твърд сгъваем покрив, а не с текстилен гюрук) бе представена през пролетта на 2007 г. При старта на продажбите както обикновено се предлагаха само по-големите двигатели: 320i (за пръв път само с четири цилиндъра) и 150 к.с, както и шестцилиндровите 325i (218 к.с.) и 330i (258 к.с.) – последният модел по желание и със задвижване на четирите колела. Предложенията се допълваха и от двата дизела – 320d (163 к.с) и върховия модел 330d с 231 к.с. През есента на 2006 година бяха представени малките 318i (129, по-късно 143 к.с.) и 318d със 122 к.с. и сериен филтър за частици. За пръв път при „тройката „: бутон за стартиране на двигателя в кокпита, но в багажника няма дори и ремонтен комплект за гуми с компресор. Тъй като новото поколение на автомобила се оборудваше с Runflat-ryми, от BMW просто си бяха спестили всичко това.

След фейслифта от 2008 година седалките са с активни подглавници

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА МОДЕЛА В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Да не забравяме и екологичните аспекти: Е90, както бе вътрешното означение на седана (Touring: Е91), бе първата „тройка“, която се грижеше за намаляване на разхода на гориво и вредните емисии чрез технологиите Efficient Dynamics. Те включваха директно впръскване при бензиновите мотори и Ново поколение Common-Rail при дизелите, както и система  Start-Stop. През 2008 г. моделът  бе подложен на фейслифт.  Освен визуалните промени по предната и задната броня по нов начин бе оформена и бъбрековидната радиаторна решетка, страничните огледала бяха уголемени, мигачите и спирачните светлини преминаха на LED. Най- популярни са последните екземпляри на това моделно семейство. И най-добрата новина: цените на осем- до деветгодишните автомобили стартират от 10 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин