Коледен тийзър на GLC Coupe

BMW X4 ще има сериозен конкурент! С коледна снимка Mercedes представя голата каросерия на GLC Coupe, който ще бъде представен през 2016 г.

2812
2015

И Mercedes е на коледна вълна – след като с пожеланията си за най-светлия христиняски празник VW и Bugatti разкриха по малко от новите си модели, със снимка във Facebook Daimler показа нещо повече от елха до пречиствателно съоръжение. По-интересна в случая е голата каросерия, която се е запътила към боклука. Тази каросерия е на Mercedes GLC Coupe, който вероятно ще бъде представен в края на април 2016 г. на изложението в Пекин, а през септември трябва да се появи при дилърите на марката. Със SUV-купето Mercedes хвърля ръкавицата на BMW X4. Като малък брат на GLE Coupe и дериват на С-класата „играчът“ от Щутгарт ще притесни баварските си конкуренти. Загадка остава защо от Mercedes са избрали снимка, на която е представено как „скелетът“ на колата ще бъде претопен. Може би, именно поради тази причина фотографията бързо изчезна от Facebook-страницата на марката със звездата. За щастие хората от блога Mercedes-BenzPassion са успели да я запазят.

Концептуалният GLC Coupé

На изложението в Шанхай т.г. Mercedes представи прототип на GLC Coupe. Визията му е ориентирана към GLE Coupe. За офроуд възможности „говорят“ 21-цоловите джанти, защитата под каросерията отпред и отзад, както и увеличеният клиренс и праговете. С дължината си от 4,73 м и междуосието от 2,83 м концептуалният модел е с няколко см по-дълъг от BMW X4. Типични за купе са стъклата без рамки и спускащата се линия на покрива. Нашият първи досег с автомобила доказа, че формата няма да ограничава съществено предлаганото място отзад.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин