Hennessey направи семеен SUV с над 1000 к.с.


15
авг.
2021

Който иска да пътува с много багаж, шестима приятели и над 1000 к.с., може би се нуждае от Hennessey Mammoth 1000 SUV. Под този XXL-SUV се крие един пикап!

Тексаските тунинг-специалисти от Hennessey са известни със своите луди тунинг-проекти. Въпреки това постоянно ни изненадват с великите си и абсурдни идеи под вещото ръководство на Джон Хенеси. Този път екипът е превърнах свръх-пикапа RAM 1500 TRX в седемместен SUV, като освен това са му дали и четирицифрена мощност. Творението се нарича Mammoth 1000 SUV, лимитирано е и е главозамайващо скъпо.

Ускорение до 96 км/ч за 3,2 секунди

За да бъде превърнат пикапа в SUV, от Hennessey са добавили крайни задни колони и са удължили покрива. Както и нови странични части и задно стъкло. Сега най-отпред има две седалки, в средата още и най-отзад – три. В багажника SUV-ът предлага достатъчно място за багаж. Черешката на тортата обаче е внушителната мощност.

Hennessey са набримчили 6,2-литровия V8 двигател с помощта на ъпдейт на софтуера, преработен компресор с обем от 2,65 литра и някои други промени до 1026 к.с. и 1314 Нм максимален въртящ момент. Невероятните данни на мощността помагат за ускорение от 0 до 96 км/ч за 3,2 секунди. Четвърт миля е достигната след 11,4 секунди, а максималната скорост е 193 км/ч.

На Джон Хенеси му трябвало място за децата

Освен това SUV-ът на Hennesseys е оборудван с офроуд комплект. Той включва повдигане на окачването с 2,5 инча, 20-цолови джанти с офроуд гуми, нови предна и задна брони, както и допълнителни LED-фарове. Защо му е на човек такъв „звяр” ? Основателят на фирмата Джон Хенеси отговаря, че има пет деца и обикновеният миниван не му е достатъчен. През 2012 г. вече има подобен проект: това Ford F-150 „VelociRaptor“ също мутира в SUV. Джон Хенеси все още притежава екземпляр от този модел.

Цената е над 600 000 лв.

Връщаме се към Mammoth 1000 SUV. Ако искате такъв, трябва да побързате: според Hennessey ще бъдат произведени само 20 екземпляра. Разбира се на доста солена цена: приблизително 625 000 лв. Към не трябва да добавите и разходите по вноса. Все пак имате 3 години гаранция. Все пак Mammoth 1000 SUV не е най-абсурдния проект на тунинг-специалистите. Тази чест несъмнено се пада на разполагащия с 1200 к.с. шестколесен модел Mammoth 6×6.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин