Тандемът Григоров/Миленков спечели втори кръг на Hyundai Racing Trophy

Екипажът е пети в генералното класиране на рали „България“

2905
2016

Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков спечели втори кръг на Hyundai Racing Trophy, част от рали „България“, с общо време 01:45:44.3. Второ място зае екипажът Христо Геров/Йордан Йорданов с време 01:48:58.3, а трети са Симеон Симеонов и Димитър Спасов – 01:51:45.4.

Парични чекове на стойност 2000 лв., 1000 лв. и 500 лв. връчи изпълнителният директор на Тотал България – Нордин Мокрани. С купи за първо, второ и трето място награди Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс“.

След инцидента в първия ден на ралито, състезателният автомобил на Васил Жеков и Алекс Раева бе ремонтиран и екипажът стартира втория ден по система ре-старт. Екипажът бе единственият, който започна втория ден на ре-старт, благодарение на бързата и ефективна намеса на механиците на Hyundai Racing Trophy. Двамата реализираха много добри времена на състезателните отсечки, но заради ре-старта им бяха начислени по 7 минути на всеки пропуснат етап в първия ден.

В СЕ 12 – Дюлино екипажът Ангелов/Илиев излезе от пътя, не успя да финишира и отпадна от състезанието, но колата нямаше сериозни щети.

Ралито бе изключително тежко за всички екипажи. За първи път участниците на Hyundai Racing Trophy имаха възможността да се състезават и на макадамово трасе. Въпреки това, те постигнаха завидни резултати и на специален етап 10 – Бялата вода 2, екипажът Григоров/Миленков записа четвърто време в общото класиране. А в следвищия етап 11 – Рожден, Геров/Йорданов финишира с трето време в генералното подреждане. В най-дългия специален етап 12 – Дюлино, Григоров/Миленков финишира с трето време в генералното класиране.

Треньорът на отбора Петър Гьошев анализира представянето на екипажите в първия ден на състезанието.

Имахме страхотен първи ден в едно много тежко състезание – рали „България“. Има изявен лидер от нашите пилоти и всички участници в шампионата се справиха перфектно със задачите. Григор Григоров е с нов навигатор – младо момче със страхотен интелект, с което се сработиха още от описването на отсечките и постигнаха завидни резултати. Завършиха деня на 8-о място в генералното класиране. Той поработи върху психологията на нашия спорт и днес го видяхме в пълната му светлина и летеше по етапите. За нас това е важно – да има лидер, който да следват другите участници в шампионата. Мирослав Ангелов е човек, който дълго време не беше участвал в автомобилни състезания и тази година участва за втори път. Днес през цялото време постоянно вдигаше темпото. В последния етап за деня видях в негово лице един лидер в следващото състезание. Христо Геров се е отнесъл много добре към подготовката за това състезание. Симеон Симеонов се учи от по-големите пред него. От това тежко състезание той натрупа опит и днес има 100 км зад гърба си. Нещата се развиват перфектно в нашия отбор и аз съм много горд и щастлив.“, коментира Петър Гьошев.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин