Bugatti показа първа снимка на Chiron

Bugatti Chiron ще бъде показан на автосалона в Женева 2016. Той ще бъде по-бърз, по-мощен и по-скъп от Veyron. Сега от Bugatti показаха и нов тийзър на модела!

1912
2015

Премиерата на новия Bugatti Chiron е планирана за автосалона в Женева  (3 до 13 март). На коледната си картичка производителят на суперспортни автомобили е изобразил тъйзър на модела, който представлява силует на серийната версия на наследника на Veyron. Признаваме, че не се вижда много от модела, тъй като хибридът е покрит. Личи си обаче, че серийният модел не използва внушителните спойлери на студията от IAA.

Chiron ще бъде представен на избрани клиенти. Според Bugatti вече има над 100 поръчки за автомобила. От октомври 2016 г. свръхспортистът ще се произвежда във френския град Молсхайм. Годишно ще бъдат правен около 50 броя Chiron на базова цена от 2,5 милиона евро. Bugatti ще продължи да залага на W16-мотор с четири турбини, който в Chiron ще бъде с мощност 1500 к.с. За спринта от 0 до 100 км/ч ще са нужни точно  две секунди, а максималната скорост ще бъде 460 км/ч.

Bugatti показа на автомобилното изложение във Франкфурт IAA Vision Gran Turismo.  Впечатляващата студия е създадена съвместно с Polyphony Digital Inc., създателите на видеоиграта Gran Turismo.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин