Dacia Jogger ще бъде най-достъпният 7-местен хибрид на пазара!


3
сеп.
2021

Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C“ с нов семеен модел, предлаган в достъпни 5- и 7-местни |версии. Dacia Jogger представлява четвъртият стълб в продуктовата стратегия на Dacia. След лансирането на малкия изцяло електрически градски автомобил Spring, компактния Sandero и SUV модела Duster, Dacia сега преработва своя семеен автомобил в нов 7-местен модел. Лансирането на новия модел следва плана на Dacia за обновяване на гамата, като още два модела ще бъдат лансирани до 2025 г.

Функционален семеен автомобил, Dacia Jogger се възползва от най-доброто от всяка категория: дължината на комби, простора на ван и външния вид на SUV. Автомобилът създава свой собствен клас. Истински член на семейството на Dacia, Jogger предлага най-доброто съотношение цена/ пространство и функционалност на универсален автомобил.

С име, което извиква усещането за спортeн дух, величествена природа и позитивна енергия, Dacia Jogger изразява новата идентичност на марката. Кратко, модерно и международно, името изразява здравина и функционалност. Dacia Jogger е идеалният ежедневен спътник за семействата, търсещи бягство от рутината сред величествената природа. 

Оборудван с колела с голям диаметър (660 мм) и високи странични стени на гумите, моделът Dacia Jogger излъчва солидност. Щедрото междуосие от 2,9 м, пространството за главата от 912 мм и вертикалната задна част (вертикални задни светлини, изключително широка задна врата и нисък праг) осигуряват по-просторен интериор и по-голям обем на багажника. Увеличената дължина на задните врати и широкото отваряне на нивото на стъклата (40 мм) правят задния ред седалки по-достъпен и просторен. С дължина от 4,55 м, Dacia Jogger е най-дългият автомобил в гамата на Dacia. Това са търсените от семействата размери за ежедневна функционалност.

От лансирането си Dacia Jogger ще бъде налична с два двигателя – изцяло новия бензинов двигател TCe 110 и двигател ECO-G 100 с газова уредба. Dacia е единственият производител, който предлага пълна гама автомобили с бензинови и ‘ECO-G’ двигатели с два типа гориво на пазара на частни клиенти. 

През 2023 г. към гамата ще бъде добавен и хибриден двигател. Dacia Jogger ще бъде най-достъпният 7-местен хибрид на пазара!

Очаква се поръчките да стартират през ноември 2021 г. в около 30 страни, основно в Европа, но също и в Турция и Израел. Dacia Jogger ще пристигне в дилърската мрежа през февруари 2022 г.

Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C“ с нов семеен модел, предлаган в достъпни 5- и 7-местни версии. Dacia Jogger представлява четвъртият стълб в продуктовата стратегия на Dacia. След лансирането на малкия изцяло електрически градски автомобил Spring, компактния Sandero и SUV модела Duster, Dacia сега преработва своя семеен автомобил в нов 7-местен модел. Лансирането на новия модел следва плана на Dacia за обновяване на гамата, като още два модела ще бъдат лансирани до 2025 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин