VW Tiguan Allspace

VW Tiguan XL се нарича Allspace, по-дълъг е с 22 сантиметра, а вместимостта на багажника му е по-дълга със 150 литра.

0901
2017

VW Tiguan с по-дълго междуосие се нарича Allspace. В САЩ моделът се предлага само в тази версия, докато в Европа Allspace ще допълни гамата на по-малкия Tiguan от средата на 2017 г., преди през 2018 г. да се появи и SUV-Coupe на Tiguan. Allspace може да се поръчва във седемместна версия и има междуосие от 2,79 метра – с 11 см по-вече от това на Tiguan. Allspace е с дължина 4,70 метра, тоест с размери на Skoda Kodiaq. Предницата на Allspace се различава от тази на Tiguan, като предният капак и решетката на радиатора изглеждат по-внушителни и са заимствани от тези на VW Atlas.  Разбира се третият ред седалки не е особено препоръчителен за по-едрите пасажери – освен това тогава мястото за багажа намалява сериозно.

Товарната вместимост на Allspace е от 730 до 1770 литра. Отзад има достатъчно място за коленете – заради порасналото междуосие. Пластмасите в интериора изглеждат висококачествени.

Новият 1,4-литров TSI агрегат със 150 к.с. не разполага с кой знае какъв максимален въртящ момент, но динамичният талант на модела, както и разходът му на гориво са съвсем прилични.

В Европа Tiguan Allspace ще се предлага в три нива на оборудване – Trendline, Comfortline и Highline, както и с предно и с двойно задвижване. Асистиращите системи за водача включват Lane Assist, Front Assist с функция за аварийно спиране в градски условия, както и система за разпознаване на пешеходци, автоматично поддържане на дистанция и асистент за придвижване в задръстване.

Гамата на бензиновите и дизеловите двигатели стартира при Tiguan Allspace с една степен по-нагоре. Ще се предлагат 3 бензинови мотора (TSI) и три дизелови (TDI). Освен разполагащият със 150 к.с. TSI с работен обем 1,4 литра, ще има и два 2,0-литрови бензинови със 180 и с 220 к.с. Серийното им оборудване ще включва автоматична трансмисия DSG и двойно задвижване. TDI-триото ще бъде със 150, 190 и 240 к.с. Allspace ще е на пазара от май 2017 г., а европейската му премиера ще бъде на автосалона в Женева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин