Nissan Tsuru 2015 vs Nissan Versa 2016

След този краш-тест Nissan реши да спре производството на произвеждания в Мексико седан Tsuru


2
ное.
2016

Миналата седмица Nissan обяви, че ще сложи край на производството на „древния“ седан Tsuru, сглобяван в Мексико от началото на 90-те години. Това ужасяващо видео от краш-теста на Tsuru има много общо с решението на японската марка.

Въпреки че е технологично остарял Tsuru е евтин и се продава добре. Или поне беше, защото след този краш-тест не получи нито една звезда за безопаснот. В момента американският Застрахователен институт за пътна безопасност, заедно с Latin NCAP и Global NCAP, провеждат кампания „Без коли с нула звезди“. И като част от тази кампания институтът направи краш-тест между Nissan Tsuru 2015 и Nissan Versa 2016. Това са съответно най-евтините седани на марката в Мексико и в САЩ.

Двата автомобила са засилени един към друг със 64 км/ч и се удрят с 50% припокриване. Резултатът е повече от смъртоносен за манекена в технологично остарелия Nissan Tsuru. При подобна катастрофа в реалния живот изходът за шофьора би бил фатален в Tsuru, докато при Nissan Versa 2016 водачът ще се размине леки болки и сътресение.

Nissan започва производството на Tsuru в Мексико през 1992 г. като местна версия на Sentra 1990. Моделът става любим на таксиметровите шофьори и семействата с по-нисък доход. Въпреки това в периода между 2007 и 2012 г. са регистрирани над 4000 смъртни случая с този седан. От NCAP призовават големите страни в Латинска Америка да приемат основни правила за безопасност на превозните средства.

Автомобили с нула звезди от тестовете на NCAP също са значителен проблем в Индия и други развиващи се страни.

Още по темата

Card image cap
Дълга версия на новото BMW X1

27
апр.
2016

За Китай специално бе разработено удължено изпълнение на компактния SUV

Card image cap
Corvette за състезателните писти

2
мар.
2016

На автомобилното изложение в Женева Chevrolet за пръв път представи чисто новия Corvette Grand Sport. Той е замислен преди всичко за състезатели-любители

Card image cap
Суперавтомобилът Porsche 918 Spyder привикан в сервизите

31
дек.
2016

И на най-добрите се случва: от Цуфенхаузен стартират серизна акция на хиперспортния Plug-in хибрид

Card image cap

В последния брой:

Архив >