Nissan Tsuru 2015 vs Nissan Versa 2016

След този краш-тест Nissan реши да спре производството на произвеждания в Мексико седан Tsuru


2
ное.
2016

Миналата седмица Nissan обяви, че ще сложи край на производството на „древния“ седан Tsuru, сглобяван в Мексико от началото на 90-те години. Това ужасяващо видео от краш-теста на Tsuru има много общо с решението на японската марка.

Въпреки че е технологично остарял Tsuru е евтин и се продава добре. Или поне беше, защото след този краш-тест не получи нито една звезда за безопаснот. В момента американският Застрахователен институт за пътна безопасност, заедно с Latin NCAP и Global NCAP, провеждат кампания „Без коли с нула звезди“. И като част от тази кампания институтът направи краш-тест между Nissan Tsuru 2015 и Nissan Versa 2016. Това са съответно най-евтините седани на марката в Мексико и в САЩ.

Двата автомобила са засилени един към друг със 64 км/ч и се удрят с 50% припокриване. Резултатът е повече от смъртоносен за манекена в технологично остарелия Nissan Tsuru. При подобна катастрофа в реалния живот изходът за шофьора би бил фатален в Tsuru, докато при Nissan Versa 2016 водачът ще се размине леки болки и сътресение.

Nissan започва производството на Tsuru в Мексико през 1992 г. като местна версия на Sentra 1990. Моделът става любим на таксиметровите шофьори и семействата с по-нисък доход. Въпреки това в периода между 2007 и 2012 г. са регистрирани над 4000 смъртни случая с този седан. От NCAP призовават големите страни в Латинска Америка да приемат основни правила за безопасност на превозните средства.

Автомобили с нула звезди от тестовете на NCAP също са значителен проблем в Индия и други развиващи се страни.

Още по темата

Card image cap
Renault вече на второ място по продажби в Европа

13
авг.
2016

За първата половина на 2016 г. френската компания измести Ford от второто място по реализации на Стария континент

Card image cap
Mercedes-AMG обнови C 63

29
мар.
2018

След фейслифта на стандартната С-класа Mercedes oсвежи и „наточената“ модификация С 63. Топмоделът идва при клиентите с нова предница и високи технологии

Card image cap
Първи впечатления: Skoda Octavia Facelift

8
февр.
2017

Skoda направи фейслифт на Octavia - седанът и комбито получиха нова предница и модернизирана инфотейнмънт система

Card image cap
Нов SUV от Cadillac

4
февр.
2016

Ново име, нова техника: компактен SUV

Card image cap
MINI Cabrio за майстор-готвачи

1
апр.
2017

Специален проект на MINI представя иновативен пакет от аксесоари за MINI Cabrio. От април 2017 г. MINI Cabrio може да бъде допълнено с пакета MINI John Cooker Works

Card image cap

В последния брой:

Архив >