Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo

2209
2017

Squadra Corse, отделът за моторен спорт на Lamborghini, представи Huracán Super Trofeo Evo. Новата състезателна версия за марковия шампионат притежава подобрена аеродинамика. Целта е постигане на по-добро въздушно съпротивление при непроменено налягане на притискане както при предшественик на модела.

Дебютът в състезания е планиран за 2018 г. по време на сериите  Lamborghini Super Trofeo в Европа, Азия и Северна Америка. Всички участващи автомобили ще бъдат с конфигурацията Evo. Отборите с актуалната версия на Huracán Super Trofeo ще имат възможността, да получат аеродинамичното оборудване за каросерията и да оборудват с него своите състезателни автомобили.

Новият бодикит от карбон е разработен от инженерите на Squadra в сътрудничество с Dallara Engineering и Lamborghini Centro Stile. Освен това автомобилът има отвор за слизане, което повишава сигурността. Цената на новия модел е около 560 000 лв. за сравнение: нормалният Huracán с 610 к.с. струва 400 000 лв., а по-мощната с 30 к.с. версия Performante ще е ваша срещу 460 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин