Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo


22
сеп.
2017

Squadra Corse, отделът за моторен спорт на Lamborghini, представи Huracán Super Trofeo Evo. Новата състезателна версия за марковия шампионат притежава подобрена аеродинамика. Целта е постигане на по-добро въздушно съпротивление при непроменено налягане на притискане както при предшественик на модела.

Дебютът в състезания е планиран за 2018 г. по време на сериите  Lamborghini Super Trofeo в Европа, Азия и Северна Америка. Всички участващи автомобили ще бъдат с конфигурацията Evo. Отборите с актуалната версия на Huracán Super Trofeo ще имат възможността, да получат аеродинамичното оборудване за каросерията и да оборудват с него своите състезателни автомобили.

Новият бодикит от карбон е разработен от инженерите на Squadra в сътрудничество с Dallara Engineering и Lamborghini Centro Stile. Освен това автомобилът има отвор за слизане, което повишава сигурността. Цената на новия модел е около 560 000 лв. за сравнение: нормалният Huracán с 610 к.с. струва 400 000 лв., а по-мощната с 30 к.с. версия Performante ще е ваша срещу 460 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин