Продава се рядко BMW M с 630 к.с.

0311
2019

Малко след появата на автомобила, хората от Manhart увеличат мощността на BMW X3 M със 150 к.с. Сега един от тези общо десет мощни SUV-ове е обявен за продажба!


През тази есен BMW пуснаха ултимативната мощна версия на успешния си модел X3. Спортното подразделение М GmbH е направило ъпдейт на мощността на тежащия 2 тона компактен SUV: X3 M разполага с впечатляващите 480 к.с. Едва появила се на пазара, тази версия е тунингована от специалистите от Manhart, които са вдигнали конските сили с още 150. В германския град Вупертал са създадени десет тунинговани BMW X3 M. Името на модела е „MHX3 600“. Впечатляващ SUV със забележителна външност и брутална мощност. Неофициалната кулминация на модела е 630 к.с. и 785 Нм. Сега един от тези десет автомобила е обявен за продажба!

Малък автомобил? Голяма мощност!

С мотото „малък автомобил – голяма мощност“ хората от Manhart рекламират MHX3 на сайта си. Макар, че е доста пресилено, ако наречем смъкнатия с 300 милиметра тунингован SUV малък. Екстериорният пакет на Manhart с черните 21-цолови джанти и ауспуховата уредба с четири крайни тръби с керамични бленди карат X3 M да изглежда още по-внушителен. Златистите акценти върху лакираната в черно основа са типични за Manhart и придават елегантност на колата. Във вътрешното пространство картината е същата – MHX3 е издържан и тук изцяло в черно и златисто. Иначе тунинг-специалистите от Manhart не променяли много – оборудването може да се поръча от всеки търговец на BMW. Иначе предлаганото Х3 е доста луксозно: система за управление чрез жестове, отопляеми волан и седалки с тапицерия от кожа/алкантара и др. Трансмисията е 8-степенна автоматична с Drivelogic.

Цената на X3 на Manhart е доста солена

Важното тук е скрито под каросерията с цвят черен металик – 3,0-литровият редови 6-цилиндров двигател на BMW X3 M е тунингован  от Manhart с помощта на ECU Remappings. Базовата версия достига след 4,2 секунди темпо 100, а максималната скорост е 280. Моделът на  Manhart е с по-добри стойности от тези. С пробег от само 5785 километра MHX3 600 не е каран много. Новите X3 M струват от 170 000 лв., а Manhart искат за своя MHX3 600 273 000 лв. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин