AUTO BILD България / Новото Evo е кросоувър!

Новото Evo е кросоувър!

Концептът e-Evolution се отказва от наследството на Evo


26
окт.
2017

Забравете всичко, което знаете за Mitsubishi Lancer Evolution. Потентният спортен седан, който беше фантазията на любителите на моторспорта в продължение на години, е мъртъв. На негово място идва елекртически кросоувър –  e-Evolution.

Подразбира се, че малка компания не може да си позволи съревнование в тясна ниша – спортни седани – която дори все повече се стеснява. e-Evolution показва новата стратегия на Mitsubishi и ще използва нови технологии като изкуствен интелект.

Феновете ще харесат двойното задвижване и високотехнологичната система с три двигателя, която работи заедно със Super All-Wheel Control за по-добро сцепление и по-динамично шофиране. Батериите, които захранват задвижването, са поставени по средата на концепта за по-нисък център на тежестта.

Шестоъгълният дизайн отзад напомня за покривалото за резерваната гума на Mitsubishi Shogun. Малките перки в задната част, напомнящи на самолетни, подобряват аеродинамиката. Вътре има голям екран, който е заобиколен от два по-малки. Чрез сензори  e-Evolution „чете“ пътното състояние и координира намеренията на водача.

Накратко това не е старото Evo. Това не е целта на Mitsubishi. По-скоро японците комбинират най-добрите си технологии с известно име и ще се опитат да се конкурират за по-голям дял от пазара. Вече не е Evo-то, което познавате, но със сигурност е еволюция.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин