На 920 000 км с оригиналния съединител!


17
апр.
2020

Този автомобил изглежда е неразрушим: в САЩ Acura Legend LS Coupé (позната в Европа като Honda Legend Coupé) е изминала над 920 000 км с оригиналния си съединител! Притежателят на автомобила Тайсън Хъджи разказва историята на своята сребриста легенда!

На 26-и март 2003 мъжът купува автомобила от първия му собственик. Тогава произведеното през 1994 купе е на 150 000 км. През следващите девет години Хъджи използва колата за „евридейка“ и покрива огромен пробег с нея. Едва през 2012 за ежедневието Acura-та е заменена от друга Acura – ILX, като всекидневно возило, но въпреки това Тайсън не се разделя с любовта си – и така въпросният Legend продължава да изминава между 8 и 11 хил. км годишно.

Аcura в САЩ, Honda в Германия

Acura Legend на Стария континент е позната като Honda Legend Coupé KA8. Основните разлики между европейската и щатската модификация обаче се изразяват не само в означението. Докато изпълнението за нашите географски ширини разчита на 3,2-литров V6 с 205 к.с., в Acura същият агрегат генерира 215, а при версията Type II – дори 235. При „милионера“ на Хъджи е монтирана по-мощната машина, която дори след 920 000 км не проявява никакви признаци, че ще се предава. В Youtube-видео собственикът разказва, че автомобилът имал някои следи от износване и че бил пребоядисван няколко пъти. Но признаваме, че това Legend Coupé след 26 години и близо 1 млн. км изглежда по-добре от много служебни автомобили на 100 000 км.

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА HONDA LEGEND В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА!

С оглед на огромния пробег и възрастта си тази Acura Legend LS изглежда феноменално.

И удар на дива свиня не успява да спре Acura-та

През 2007 Acura-та удря дива свиня – но и този инцидент не успява да спре японската машина. След ПТП-то автомобилът продължава уверено да изминава още километри и така през 2011 достига „магическата“ граница от 500 000 мили (804 672 км). По повод на това постижение Хъджи е поканен от Acura/Honda за отпразнуване. След това Acura-та просто продължава – още с първия двигател и което е още по-изненадващото – с първия си съединител!

Продължете на следващата страница, за да видите видеото!

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин