Кои са най-добрите гуми за тази зима?

0212
2018

АКО СЕ ВЯРВА на земеделците, след горещите лета следват студени зими с много сняг. Затова още отсега трябва да се подготвим и да огледаме складираните си зимни гуми. Износеният под 4 милиметра протектор и остарелият каучук на възраст над 6 години значително влошават сцеплението при зимни условия.

Новите, актуални модели гуми впечатляват с много къс спирачен път и максимални резерви от сигурност. Нашият съвет към всички, които ще купуват гуми тази година: пазарувайте ПРЕДИ старта на сезона и първия снежен хаос, тогава изборът е голям и цените са приемливи.

 

Повечето зимни гуми вече са по-тихи от летните. Най-тихи са моделите на Bridgestone и
Kleber.

Но кои гуми да изберем? При тествания от нас размер 195/65 R 15 изборът включва над 50 модела. AUTO BILD ги купи и след това ги тества на сняг, мокра и суха настилка. Естествено, проверихме и икономичността и ги подложихме на тест за износване. На финала препоръчваме 4 балансирани зимни таланта. С всички отделни резултати можете да се запознаете на следващите страници. Освен това имате възможност и да изберете своя личен фаворит според собствените си изисквания.

Късият спирачен път на суха настилка не е възможен с протекторите, създадени за сняг.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин