Кои са най-добрите гуми за тази зима?


2
дек.
2018

АКО СЕ ВЯРВА на земеделците, след горещите лета следват студени зими с много сняг. Затова още отсега трябва да се подготвим и да огледаме складираните си зимни гуми. Износеният под 4 милиметра протектор и остарелият каучук на възраст над 6 години значително влошават сцеплението при зимни условия.

Новите, актуални модели гуми впечатляват с много къс спирачен път и максимални резерви от сигурност. Нашият съвет към всички, които ще купуват гуми тази година: пазарувайте ПРЕДИ старта на сезона и първия снежен хаос, тогава изборът е голям и цените са приемливи.

 

Повечето зимни гуми вече са по-тихи от летните. Най-тихи са моделите на Bridgestone и
Kleber.

Но кои гуми да изберем? При тествания от нас размер 195/65 R 15 изборът включва над 50 модела. AUTO BILD ги купи и след това ги тества на сняг, мокра и суха настилка. Естествено, проверихме и икономичността и ги подложихме на тест за износване. На финала препоръчваме 4 балансирани зимни таланта. С всички отделни резултати можете да се запознаете на следващите страници. Освен това имате възможност и да изберете своя личен фаворит според собствените си изисквания.

Късият спирачен път на суха настилка не е възможен с протекторите, създадени за сняг.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
Rolls-Royce Phantom VIII: лукс, пред който да паднеш на колене!

23
сеп.
2017

Ето го и седемзвездния автомобил! Дали пък Rolls-Royce Phantom VIII не е най-добрият автомобил на света? Може би. Във всеки случай може да изстуди шампанското до 4 градуса

Card image cap
100 000 км с първото BMW X5: проблеми само с електрониката

6
февр.
2018

Над 100 000 километра BMW X5 трябваше да доказва, че е нещо повече от скъпоструващо булевардно парвеню. Ето и равносметката...

Card image cap
Cadillac XT5 3.6: може ли този американски SUV да ядоса германците?

7
окт.
2016

Cadillac въвежда на европейския пазар своя бестселър SUV. Но мъката при избор на двигател ще ни бъде спестена. XT5 ще се предлага само с 3,6-литров бензинов агрегат

Card image cap
Lexus LC 500h: Gran Tourismo по японски с две трансмисии

18
дек.
2016

Новият Lexus LC 500 е спортно купе с въодушевяващ дизайн. Дали обаче то е достатъчно динамично с хибридно задвижване? AUTO BILD потърси отговора на този въпрос!

Card image cap
Сдържан работяга в новия F-Pace

8
апр.
2016

Дали това е Jaguar? Новият F-Pace е първият SUV на марката и се позиционира между BMW X3 и X5. AUTO BILD тества дизеловата версия със 180 к.с.

Card image cap

В последния брой:

Архив >