Електрическото Mehari влиза в серийно производство!

Е-Меhari e закачлива препратка към иконата от 1968 г. – но 100% електрическа, в духа на новото време


8
дек.
2015

Модерен, освободен, чудат, а защо не и непокорен… Е-Mehari е симпатичен електромобил, който “цитира“ легендата от средата на миналия век. Закачливият модел разполага с „поглед“, очертан от фарове на два етажа, характерен подпис на марката с шевроните. Новият Citroen разполага с различни цветови комбинации за индивидуализация – както на екстериора, така и на интериора. Увеличеният клиренс и черните уширения на кланиците, както и долната част на купето и на броните в същия цвят подсказват, че машината е готова да напусне асфалта. Покривът е сгъваем и се скрива в странични отвори между колонките на каросерията. Дългият 3,81 м електромобил с максимална мощност 50 кВт (64 к.с.) предлага място за четирима – със сгъваема задна седалка.

Каросерията е изработена от от пластичен материал, който не ръждясва, не изисква специална поддръжка на боята и устоява на леките удари, благодарение на еластичността си. Напълно очаквано, E-Mehari: може да се мие целият, отвътре и отвън, с помощта на маркуч.

LMP-батерията с капацитет 30 кВтч осигурява възможност за автономно шофиране от 200 км в градски условия, както и максимална скорост от 110 км/ч. Батериите LMP се отличават с висока енергийна плътност и голямата сигурност при ползване. Те са от типа сухи батерии, което им осигурява множество предимства, като например че не се влияят от климатичните изменения.

Е-Mehari ще бъде пуснат в продажба през пролетта на 2016 г. и ще се произвежда в завода на PSA в Рен.

Още по темата

Card image cap
Катастрофа за 2 млн. евро

18
май
2017

Развиващият 1360 к.с. Koenigsegg Agera RS Gryphon беше размазан по време на тестове от заводски пилот

Card image cap
Audi пуска електрически „спортист” през 2020

16
мар.
2018

Audi ще стартира 2020 с e-tron GT. 4-местният електрически „спортист” е много близък като техника до Porsche Mission E

Card image cap
Така разбихме един автомобил с 5 звезди

26
авг.
2016

Предупредителен краштест: когато един автомобил се удари в дърво със позволената по междуградските пътища скорост, нормите за сигурност вече нямат значение

Card image cap
Момичетата на Pirelli от GP на Унгария (ГАЛЕРИЯ)

2
авг.
2017

...и как в един момент стана така, че вниманието най-бързите пилоти в последния старт от Формула 1 беше изместен заради оголени задни части

Card image cap

В последния брой:

Архив >