Електрическото Mehari влиза в серийно производство!

Е-Меhari e закачлива препратка към иконата от 1968 г. – но 100% електрическа, в духа на новото време

0812
2015

Модерен, освободен, чудат, а защо не и непокорен… Е-Mehari е симпатичен електромобил, който “цитира“ легендата от средата на миналия век. Закачливият модел разполага с „поглед“, очертан от фарове на два етажа, характерен подпис на марката с шевроните. Новият Citroen разполага с различни цветови комбинации за индивидуализация – както на екстериора, така и на интериора. Увеличеният клиренс и черните уширения на кланиците, както и долната част на купето и на броните в същия цвят подсказват, че машината е готова да напусне асфалта. Покривът е сгъваем и се скрива в странични отвори между колонките на каросерията. Дългият 3,81 м електромобил с максимална мощност 50 кВт (64 к.с.) предлага място за четирима – със сгъваема задна седалка.

Каросерията е изработена от от пластичен материал, който не ръждясва, не изисква специална поддръжка на боята и устоява на леките удари, благодарение на еластичността си. Напълно очаквано, E-Mehari: може да се мие целият, отвътре и отвън, с помощта на маркуч.

LMP-батерията с капацитет 30 кВтч осигурява възможност за автономно шофиране от 200 км в градски условия, както и максимална скорост от 110 км/ч. Батериите LMP се отличават с висока енергийна плътност и голямата сигурност при ползване. Те са от типа сухи батерии, което им осигурява множество предимства, като например че не се влияят от климатичните изменения.

Е-Mehari ще бъде пуснат в продажба през пролетта на 2016 г. и ще се произвежда в завода на PSA в Рен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин