Peugeot E-Legend: Bonjour Again!


26
ное.
2018

КОЛОНИТЕ НА ПОКРИВА СА ТОЛКОВА ТЕСНИ, че почти можеш да гледаш през тях. Тапицериите на седалките са също толкова сини колкото и преди. Няма начин да не се сетите кой модел цитират дизайнерите на Peugeot в новата си студия: 504 Coupé, онази кулминация във фирмената история, която догодина ще празнува 50-ия си рожден ден. Сега тази нова, вдъхновяваща студия ще бъде показана на автомобилния салон в Париж. При това E-Legend изобщо не е ретро по отношение на техниката – под ламарините се крие електромобил. Докато в цял свят новите електрически модели изпъкват с различния си външен вид, Peugeot тръгва по обратния път: модерна техника в позната опаковка.

Най-впечатляващ е погледът отстрани. Дълъг преден капак, тясната талия и късата задница изглеждат спортно и до днес. С дължина от 4,65 метра E-Legend е с около 30 сантиметра по-дълъг от историческия си образец. А с широчината си от 1,93 метра изглежда доста атлетично. Топлият цвят на каросерията също напомня за 60-те години. Познатото среща новото. Новото изпъква чрез задната колона, където върху малък дисплей биват изобразявани надписи. Черните странични прагове изпъкват – те служат като елементи за охлаждането на батериите, разположени в дъното на автомобила.

Огромни врати ви отвеждат към синия салон, ръбестият волан може изцяло да се прибира

Вътрешното пространство на E-Legend е доста футуристично. Широкият 49 инча (1,24 метра!) монитор със супер висока разделителна способност се простира от врата до врата. В тапицериите на вратите пък има два 29-инчови (74 см) дисплея. На теория Peugeot е автономен автомобил от ниво 4, така по време на пътуване пасажерите могат да разговарят и да се забавляват. Например да гледат филми или новини. От Peugeot дори са интегрирали култовата тенис игра Pong на Atari. Когато водачът иска да управлява сам, от кокпита излиза осмоъгълният волан, който прилича на такъв в космическа совалка. Зад футуристичния волан се намира усъвършенствана разработка на i-Cockpit на марката. Три малки монитора показват най-важната информация относно автомобила. Тясното арматурно табло е приютило високоговорители на френския производител Focal и се отдалечава назад в режим на автономно придвижване. Така всъщност французите си представят автономното шофиране през 2025 г.

Внушителна предница, къса задница, тънка талия – различно, но не и по-лошо от оригинала 504 Coupé

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >