Най-красивите автомобилни пътища на планетата (ГАЛЕРИЯ)


29
апр.
2021

Повечето от нас прекараха 2020 година у дома. Вероятно никога до сега не сме мечтали толкова много и силно за пътувания,екзотични дестинации и приятни преживявания с големи, весели компании. Успокояваше ни донякъде, че всички по-света неочаквано бяха попаднали изненадващо в една и съща не само неприятна, а и опасна ситуация.

Сега, когато Слънцето отново изгрява на хоризонта, от AUTO BILD България искаме да споделим с вас нашите мечти. Бленувани пътища и пейзажи, уникално красиви и вълнуващи, независимо с каква марка автомобил и с какъв двигател ще ги опознавате.

От искрящосинята вода в Австралия до сочнозелените хълмове на Шотландия: уникалните природни картини съдържат цялата палитра от цветове, с които работят нашите дизайнери. Динени залези, лунни планини, захаросани плажове, тютюневи скали и маслени пясъци – не преставайте да мечтаете и да съзерцавате природата! Особено когато отново ще можем да пътуваме на воля със семейство и приятели. Сипете си едно ароматно кафе, пуснете любимата си радиостанция, затегнете предпазния колан, включете навигацията и се наследете на следващите страници…

Големият океански път в Австралия

Най-близко до България се намира дългото 150 км Трансфъгърашко шосе в съседна Румъния, промъкващо се през живописни и доста високи планини. Богатото на завои трасе може да се мине и доста бързо, но ние препоръчваме да му отделите повече време, за да се насладите на типичните за лятото топли тонове жасминеножълто и горскозелено.

Доста по-далеч са сгушени разглезените от слънцето плажове по протежение на австралийския крайбрежен океански път. Логично преобладаващите тонове тук са в синята гама: миконоско и пагодено синьо с няколко капки лайм. Опитни местни сърфисти твърдят, че само тук може да срещнете едновременно 12-те апостоли.

Препоръчително е да си отделите до една седмица за прекосяване на пустинята Гоби с автомобил, след което да разгледате столицата на Монголия Улан Батор. Внушителни пясъчни дюни, скелети на динозаври и нескончаеми количества сирене от камилско мляко: най-голямата пустиня на Азия ще ви прелъсти с травертин, лунножълто и кафяво ала леща.

Пустинята Гоби, Монголия

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин