Въодушевление » Три McLaren-а в големия град!

Три McLaren-а в големия град!

0910
2018

ЗА ТОВА МЕЧТАЕ ВСЕКИ ШЕФ НА ОТБОР. Три McLaren-а на трите първи места: McLaren 720, 650S Spider и 12C чакат с ръмжене на червен светофар – но не на пистата „Силвърстоун“, а в центъра на Хамбург, директно до телевизионната кула. 1995 к.с. на празен ход, наоколо няма момичета, за щастие и полицаи, които знаят за нашата разходка. Ние обещахме да спазваме закона, тъй като улиците няма да бъдат затворени специално за нас, само защото например тези ракети вдигат 330 и повече.

Роднинска връзка: всичките три спортиста залагат на средно разположен V8 двигател

Така че: 50 км/ч в града покрай реката и през тунелите – нашата „Голяма награда на Хамбург“ се усеща като Монако. Това с голямата награда е вярно – трите британски суперспортни автомобила струват общо над 1 милион лева. Светофарът светва зелено – до нас дама с Mini потегля. С 60 км/ч. Ние се придържаме към 50 км/ч. Смайващо е колко малко е остаряло 12C за десет години. Изчистени форми без никакви чупки – като чаша фин Darjeeling. Зад водача средно разположеният мотор се вижда под стъкления капак – никога досега V8 битурбо агрегатът не е бил по-красиво изложен на показ. Ниско долу на седалката а ла корито всички противници в състезанието изглеждат огромни. Изведнъж Golf-ът до нас се превръща в SUV.

McLaren не е направен за градско каране. Не е никак удобен и за качване, тъй като вратата а ла ножица се отваря с малък отвор, а широкият праг се явява почти непреодолимо препятствие. Докато с доста усилия все пак ще успеете да се качите, слизането се превръща в истинско мъчение. Поддържането на темпо 50 – също. В автоматичен режим трансмисията превключва със замисляне като стар Smart. Отзад реват 608 к.с. и умоляват най-после да бъдат пришпорени. Горе-долу усещането е като да разхождаш на каишка няколко ротвайлера – трудни са за удържане.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин