Renault EZGO


6
мар.
2018

Renault участва на автомобилното изложение в Женева с изцяло електрическата студия EZGO. Така французите си представят градската мобилност на бъдещето. Таксито-робот се вписва в инфраструктурата на града посредством сензори и други технологии. Замислен е за частни клиенти, както и за публични транспортни сдружения. Клиентите могат да си поръчат създаденото за транспортиране на малки групи такси или пък да си го хванат на улицата.

За задвижването отговаря електромотор на задната ос. Батерията е разположена под пода на автомобила. Зареждането става индуктивно – докато автомобилът чака пасажерите си. Четирите завиващи колела увеличават маневреността на модела, а каросерията може да се повдига.

До 2022 г. Renault смята да пусне на пазара 15 автономно движещи се модела, както и 8 електрически и 12 електрифицирани. През 2019 ще се появи първият модел с частично автономно придвижване с ниво 2, което се постига с асистенти за придвижване в задръствания. Renault смята да въведе ниво 4 от 2022 г.

 

 

Още по темата

Card image cap
Jeep Grand Cherokee Trackhawk

10
апр.
2017

На външен вид изглежда почти същият, но разликата е в 250-те конски сили повече: с Jeep Grand Cherokee Trackhawk американците надцакват версията SRT и с 6,2-литров V8 и 717 к.с. изпращат модела на автосалона в Ню Йорк!

Card image cap
Prius пораства

25
мар.
2016

От април 2016 г. новата Toyota Prius ще бъде при дилърите. Благодарение на новата си платформа моделът ще бъде по-икономичен и ще има версия Plug-in хибрид

Card image cap

В последния брой:

Архив >