AUTO BILD България / Колите на Пол Уокър

Колите на Пол Уокър

Филмовите коли на Пол Уокър са легендарни. Също така персоналната колекция на трагично загиналия актьор е впечатляваща. Вижте най-хубавите му коли!


8
ное.
2017

На 30-и ноември 2017 се навършват 4 години от смъртта на Пол Уокър. Състезанията на бившото ченге Браян О‘Конър (изиграно от Уокър) в поредицата„Бързи и Яростни“ си остават легендарни. Незабравими са каскадите и колите, които Уокър шофира. Например отровнозеленото Mitsubishi Eclipse и Supra-та с огромен спойлер от първата част, както и Lancer Evo и Nissan Skyline GT-R R34 от втората.

Лична колекция от Ferrari, Porsche, Saleen и Nissan

Разбира се, Пол беше фен на автомобилите и в личния си живот. След смъртта му се разбра, че заедно със своя приятел Роджър Родас, който също загива в инцидент, са имали уникална колекция от коли – Porsche-то, в което загиват също е било една от тях. В халето на Родас стоят коли като Saleen S7, Ford GT, BMW M1, BMW M3 E30 и E36, Porsche 996 и 911 GT3 RS, Shelby GT500, Nissan GT-R и едно прекрасно BMW Alpina 2002 tii от 1974 г.

Колите на Пол в Бързи и Яростни

Героят на Уокър Браян О‘Конър предпочита японските автомобили, например това страхотно Mitsubishi Eclipse от 1995 г., преработено от Diamond Star Motors. Колата участва в първата част на филма. Благодарение на допъллнителния турбокомпресор и подобреното снабдяване с въздух, зеленият дявол развива 210 к.с.

Яркооранжевата Toyota Supra с огромно задно крило, която О‘Конър кара след зеленият Eclipse е наистина горещо парче. Във филма Уокър се състезава с нея срещу Charger-a на Вин Дизел. През 2015 култовата Supra e продадена на търг от Mecum за 165 000 евро. Купувачът остава анонимен. Toyota-та има 3,0-литров бензинов двигател с 220 к.с. под капака. С помощта на нитро система двигателят има още повече мощност. Тя се предава през 5-степенна трансмисия.  Supra-та е тунингована от Еди Пол в неговия “Shark Shop” в Калифорния.

Във втората част на „Бързи и Яростни“ О‘Конър кара Mitsubishi Lancer Evolution. Лимоненозеленият цвят отдава почит на Eclipse от първата част. Колата не е толкова брутална, но е доста бърза, благодарение на NOS-системата. В същия филм Уокър се състезава и с Nissan Skyline GT-R R34 с две турбини и 280 к.с.

В четвъртата част на филма О‘Конър отново кара Skyline R34 GT-R, но този път от 2002 г. Общо е имало 9 автомобила, но само един е бил оригинален, другите са реплики на базата на „костенурка“. Автомобилът развива 550 к.с., но чрез модификация на компютъра може да достигне до 1300 к.с. Оригиналният бордкомпютър от филма си стои в интериора и работи.

След като Nissan-ът е унищожен във филма, Браян получава Subaru Impreza WRX STI GH от Доминик Торето (Вин Дизел).

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин