Lamborghini Countach


23
сеп.
2018

През 1971 г. на автомобилния салон в Женева се появява сензация с футуристична, клиновидна форма и екстремна външност : Lamborghini Countach

Countach още с появата си се утвърждава като символ на ултимативния спортен автомобил.

Днес Countach продължава да изглежда така, сякаш иска да се устреми към пробиване на звуковата вълна.

Почти лежащата позиция на седене се е считала за спортна през 70-те години, а съгласно днешните разбирания е направо ужасна. Пространството за краката е тясно, при бавен ход управлението може да направо да ви препоти, а обзорът е направо нулев.

Петстепенната механична скоростна кутия се нуждае от здрава ръка,  малкия лост отпред вляво пречи на превключването по невнимание на задна предавка. На първа предавка можете да вдигнете и над 100 км/ч.

Моторът с голям обем, 12 цилиндъра и шест двойни карбуратора Weber е с мощност 375 к.с. С тези данни по нова време Countach прави конкуренцията на пух и прах.

При високи обороти ще разберете, че Countach е екстремно безкомпромисна машина, която с готовност следва поканата за танц по изпълнени със завои междуградски пътища едва след настойчиво настояване.

 

Още по темата

Card image cap
VW Santana: рухващият нов строеж

25
дек.
2016

Един правилен автомобил в грешно време. Новата германска вълна отнася диктата на разума, а модел на VW, който е планиран като народен Mercedes прави кариера при диктаторите на Китай

Card image cap
Кралски автомобили for sale

31
окт.
2016

Silverstone Auctions в Лондон обявява на търг дванадесет прекрасни автомобила с „кралски” произход. Един от тях е Audi 80 Cabrio на лейди Даяна от 1994 г.!

Card image cap
Търг за редки модели на Porsche

7
февр.
2017

На 8-ми февруари 2017 г. RM Sotheby's ще проведе търг в Париж, на който освен превъзходни класи и суперспортни автомобили, ще бъдат обявени за продажба и модели на Porsche, които са особено редки, особено бързи и екстремно успешни

Card image cap

В последния брой:

Архив >