Lamborghini Countach


23
сеп.
2018

През 1971 г. на автомобилния салон в Женева се появява сензация с футуристична, клиновидна форма и екстремна външност : Lamborghini Countach

Countach още с появата си се утвърждава като символ на ултимативния спортен автомобил.

Днес Countach продължава да изглежда така, сякаш иска да се устреми към пробиване на звуковата вълна.

Почти лежащата позиция на седене се е считала за спортна през 70-те години, а съгласно днешните разбирания е направо ужасна. Пространството за краката е тясно, при бавен ход управлението може да направо да ви препоти, а обзорът е направо нулев.

Петстепенната механична скоростна кутия се нуждае от здрава ръка,  малкия лост отпред вляво пречи на превключването по невнимание на задна предавка. На първа предавка можете да вдигнете и над 100 км/ч.

Моторът с голям обем, 12 цилиндъра и шест двойни карбуратора Weber е с мощност 375 к.с. С тези данни по нова време Countach прави конкуренцията на пух и прах.

При високи обороти ще разберете, че Countach е екстремно безкомпромисна машина, която с готовност следва поканата за танц по изпълнени със завои междуградски пътища едва след настойчиво настояване.

 

Още по темата

Card image cap
Renault 5 Turbo 2 с пловдивска регистрация на търг в Париж

31
ян.
2017

Френската „бегачка“ е в отлично състояние – и се очаква да бъде продадена за сума между 75 и 95 хил. евро!

Card image cap
Лимузините на СССР – част I

19
февр.
2017

Високият клас за политическите структури следва образци от САЩ

Card image cap
Citroen 11 CV: старомодният автомобил от бъдещето

24
ян.
2017

Citroen Traction Avant изглежда много консервативен. Като реликва от времето на файтоните. С оформени със замах калници, в които може да се натрупа огромно количество кал. С монтирана отвън резервна гума и „щръкнали” фарове. Дизайн? Не, той не играе никаква роля. И въпреки това през 30-те години Traction Avant бе основоположникът на новото, напредничаво шофиране.

Card image cap
OPEL KADETT: МОТОТО НА УСПЕХА: ВЪЗДЪРЖАНИЕ

24
дек.
2016

Икономическото чудо е в разгара си, а неговият баща – министърът – ускорява чрез спиране. Девизът на Ерхард е въздържание. Opel се придържа към него със своя невероятно икономичен Kadett.

Card image cap

В последния брой:

Архив >