Ford F-Vision Truck


19
окт.
2018

Ford показа студията F-Vision Trucks. концепцията е с електрическо задвижване и може да се придвижва автономно в ниво 4.

С Ford F-Vision Truck фирмата иска да стартира бъдещето на транспорта на далечни разстояния. Концептуалният автомобил е футуристична машина, която е задвижвана с електричество и с ниво на автономно придвижване 4. В този режим студията на товарен автомобил може да се придвижва почти изцяло автономно, докато водачът наблюдава случващото на пътя на големи монитори. Дизайнът е подчинен на оптимизирането на аеродинамиката – линиите на кабината на водача наподобяват на каска. В предницата има масивни вентилационни отвори, заобиколени от LED-ивици. В задницата също доминира цяла LED-ивица. Има и огромен дифузьор. Каросерията на  Ford F-Vision Truck е оборудвана с LED-модули, които в зависимост от пътната ситуация излъчват различни предупредителни и указателни сигнали. Тъмните странични стъкла се осветяват фотоелектрически, когато водачът поеме управлението на товарния автомобил.

 

Още по темата

Card image cap
BMW X5 срещу Mercedes GLE: Дуелът на динозаврите

13
апр.
2017

В края на 2018 г. двубоят навлиза в нов рунд: тогава ще се появят новите поколения на луксозните SUV-ове

Card image cap
Така ще шофираме през 2030 г… или така ще ни возят

4
авг.
2016

Скъпи дизайнери – отправяме ви предизвикателство: нарисувайте за AUTO BILD автомобила на 2030 г. Как си представяте мобилността в бъдеще?

Card image cap

В последния брой:

Архив >