Dodge Atulux Aznom


22
май
2018

Сегментът на луксозните SUV-ове непрекъснато се разраства и отчасти придобива доста странни форми. Ние смятаме обаче, че досега все пак не сте виждали подобно нещо. Atulux (All-Terrain Utility Luxury) на италианските тунинг-специалисти от Aznom. Те са взели Ram 1500 и са го превърнали в SUV, който разбива всички представи с внушителността си.

Дали обаче дизайнът на Atulux е успешен? Зависи от вкуса ви. С удължената кабина и багажника моделът прилича малко на показания наскоро в Пекин Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept. При механиката хората от Aznom са се доверили на познатия ни, разпологащ с 396 к.с. 5,7-литров V8 агрегат на Ram. Преработката е свързана с усилване на рамата. Освен това има по-големи спирачни дискове, а за адекватния комфорт на возене се грижи въздушното окачване. Допълнителната шумоизолация пък внася спокойствие във вътрешното пространство.

В интериора Aznom Atulux глези пасажерите най-вече на задния ред седалки. Въпреки внушителността на возилото отзад могат да пътуват само двама пасажера, на които обаче няма да им липсва нищо. По-голямата част от кабината е с кожена тапицерия, а алкантарата и дървените апликации допълват благородната обстановка.  Между седалките има масивна средна колона, изпълнена с бутони и превключватели за различни функции. Има осветено шкафче за уиски, вадеща се машина за еспресо и хладилник в средния подлакътник.  Ако на пасажерите им стане скучно, те могат да играят например на  Xbox върху XXL-дисплеите, които падат от тавана.

Aznom Atulux притежава и доста добра компетентност по отношение на офроуда.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >