Aston Martin Vanquish S Red Arrows Edition


10
апр.
2017

Като производител на спортни автомобили Aston Martin изглежда се чувства близо до самолетите. След моделите Vantage S Blades Edition и V12 Vantage S Spitfire 80 Edition британците пускат нов модел с връзка със самолетите. Red Arrows Edition е базирана на Vanquish S и е разработка на отдела за индивидуализация на Aston Martin „Q“. Специалният модел е кръстен на подразделението за акробатични полети на британските кралски военновъздушни сили Royal Air Force.

От специалната серия ще бъдат произведени максимум десет автомобила. Всички те ще бъдат лакирани в цвят „Eclat Red“ – препратка към цвета на BAE Hawk. Покривът ще бъде от блестящ карбон със сива графика, която наподобява максировъчна окраска. Освен това страничните части на предната броня ще бъдат украсени с Union Jack. Бяла линия на задницата ще разделя дифузьора от каросерията и ще подчертава предния спойлер. На страничните прагове има синьо-бели акценти. Ауспухът на Red Arrows Edition е титанов.

В кокпита доминира маслинено-зеленият цвят – тази военна окраска може да бъде открита по седалките, волана и тапицериите на вратите. Самият волан на автомобила е същият като на редкия модел One 77. Пространството зад двете седалки се използва за поставяне на двете състезателни каски. Те са част от оборудването – също както и двата състезателни гащеризона, двете пилотски якета, комплектът от куфари и покривало за болида.

Накрая от Aston Martin споменават, че Red Arrows Edition е „подходяща кулминация на производствения цикъл на модела“. Това звучи като лебедова песен на актуалното поколение на Vanquish. То се произвежда от 2012 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин