VW Scirocco White Cat: класика на деня


12
юни
2019

Шикозното VW Scirocco White Cat привлича погледите още с появата си преди време. днес специалният модел е доста търсен. Нашата класика на деня!

Второто поколение на VW Scirocco е значително по-зряло и по-балансирано от своя предшественик, но също и по-хрисимо. Това го прави не толкова търсен колекционерски екземпляр в днешно време. Стига да не се касае за странното, издържано в бяло VW Scirocco White Cat от 1985 г.!

VW лакират Scirocco White Cat в цвят алпийско бяло (код на цвета L90E) и го качват на бели джанти Avus. Броните и задният спойлер също са лакирани в бяло. С помощта на ивици дори и задните светлини са бели. Прибавяме светлосивия интериор и серийната антена за покрива, които правят White Cat уникален. Общо са произведени 832 автомобила. По отношение на техниката също както и предшественика си, Scirocco II Coupe се ориентира по VW Golf 1. Двигателите са ни известни от гамата на VW: Scirocco стартира от 1,3-литров мотор с 60 к.с. и завършва с версията GTI 16V със 139 к.с. (129 к.с. с катализатор) – 16V вдига 200 км/ч. С Corrado VW иска през 1988 г. да сложи край на модела Scirocco II. VW обаче решават все пак да позиционират новия модел по-високо и предлагат от 1990 г. Scirocco GT и GTX с двигателя със 129 к.с.

VW произвеждат и второто Scirocco при Karmann в Оснабрюк. Там защитата от корозия не е толкова добра, колкото при VW. Това означава, че при покупка трябва внимателно да проверите дъното, вратите, задния капак и калниците. При пробег от над 120 000 километра може да има проблеми с окачването. Друг риск: Scirocco II го сполетява съдбата на много Coupé-та от онова време: див тунинг.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин