Звездите на Mercedes от автосалона в Женева


5
мар.
2019

AUTO BILD ще ви покаже звездите от автомобилния салон в Женева, който се открива на 7-ми март 2019

Започваме с Mercedes AMG GT R Roadster. Откритата версия на GT R също както и Coupé-то е задвижвана от 4,0-литровия V8-битурби мотор под дългия преден капак. Аналогично на Coupé-то двигателят разполага с 585 к.с. и 700 Нм максимален въртящ момент. Освен това роудстърът е оборудван с регулиращото се окачване, задните задвижващи колела и визията на GT R. Роудстърът има трипластов покрив от плат. Динамичните характеристики: 3,6 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч, максималното темпо е 317 км/ч. За повече ексклузивност GT R е лимитиран на 750 екземпляра. Засега от Mercedes AMG не дават информация относно цената, но тя определено ще е над 400 000 лв.

Освен това в Женева Mercedes AMG ще покаже S 65 във версията „Final Edition“. Това звучи като край на производството на дванадесетцилиндровия мотор V12 в S-клас! Макар и Mercedes да не казват нищо по въпроса. Лимитираната на 130 екземпляра специална серия ще се предлага само в черен цвят с бронзови акценти отвън и отвътре. по отношение на мощността няма промени: 630 к.с.

След три години и половина производство Mercedes ще покаже фейслифта на своя SUV от среден клас GLC. При външния вид промените са сдържани – модернизирани са светлините и радиаторната решетка. Във вътрешното пространство ще видим новата инфотейнмънт система  MBUX, ще има и голям брой актуални асистиращи системи за водача. Гамата на двигателите е изцяло обновена с новите 4-цилиндрови мотори с диапазон на мощността от  197 до 245 к.с. Цените ще стартират от 100 000 лв.

След CLA Coupé Mercedes сега обновява и Shooting Brake-варианта му. Спортното комби ще бъде при дилърите през септември. Mercedes представя модела в топ бензиновата му версия CLA 250. 4-цилиндроеият мотор е с 225 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент. Трансмисията е 7-степенна автоматична с два съединителя.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >