AUTO BILD България / Произведоха последния VW Phaeton

Произведоха последния VW Phaeton


21
мар.
2016

Крайъгълен камък или провал? Мненията за VW Phaeton са доста противоположни. Несъмнено луксозната лимузина бе шедьовър по отношение на техниката си, но във финансова гледна точна не донесе успех за концерна. Доказва го и номерът на последния Phaeton, напуснал завода в Дрезден: 84 235. Тоест, за 14 производствени години са произвеждани по 6000 автомобила Phaeton годишно.

Последният Phaeton с оборудван с 4,2-литров V8 агрегат със 335 к.с. и двойно задвижване. Най-внушителният модел на VW стартира през 2002 г. доста помпозно: на откриването на завода в Дрезден присъстваше и тогавашният федерален канцлер Герхард Шрьодер, който си тръгна с една лимузина. Това обаче не помогна на модела – дизайнът му не бе впечатляващ и мнозина го оприличаваха на голям Passat. VW се надяваше на клиенти, които предпочитат сдържания лукс, но в сегмента на Phaeton се харесва точно обратното.

Идеята за Phaeton ще продължи да е жива в Китай: там се продава дългият 5,05 метра Phideon. А в Европа? Говори се за електрически Phaeton от 2018 г., но засега не сигурно, че такъв модел ще се появи. В завода в Дрезден ще продължат да работят около 100 служителя, а другите 400 ще бъдат изпратени в други заводи на марката. Фабриката на Phaeton ще продължи да се използва от концерна.

Още по темата

Card image cap
5900 Lamborghini-та привикани в сервизите заради опасност от пожар

20
февр.
2017

Lamborghini започна сервизна акция, обхващаща различни модели – в т.ч. и Veneno. Причината: при определени обстоятелства те могат да се запалят

Card image cap
Теsla с ново име

4
февр.
2017

И то не е Trump Motors. Много по-интригуващо е.

Card image cap
Мобилното бъдеще в Лас Вегас

9
дек.
2015

На техническото изложение CES в Лас Вегас производителите и вносителите ще представят своите идеи за бъдещето: BMW например биха могли да покажат студия на новия i8 Spyder!

Card image cap
Сравнение на Plug-in хибриди: Hyundai Ioniq срещу Toyota Prius

11
юли
2017

Това са хибридни модели, които могат да се зареждат от контакта. Новият Hyundai Ioniq Plug-in предизвиква пионера Toyota Prius. Възможно ли е икономията и чистата съвест да доставят удоволствие?

Card image cap
BMW Серия 5: автомобилът с най-добра свързаност

22
ян.
2017

BMW печели 4 награди за свързаност Connected Car

Card image cap

В последния брой:

Архив >