Civic Type R с нов рекорд за автомобил с предно

2607
2018

Honda постигна нов рекорд от 2 мин и 1,84 сек за серийни автомобили с предно предаване на португалската писта Ещорил. Високоскоростният хечбек Type R бе пилотиран от Тиаго Монтейро.

Известната писта Ещорил е дълга 4,2 км, с два завоя тип „фиба”, труден шикан и много дълга права. Карайки по нея, само от една обиколка пилотите тестват широк диапазон от скорости в различни режими. По този начин пистата дава възможност автомобилите да разгърнат целия си потенциал за ускоряване и управляемост. Honda Civic Type R се оказа перфектният автомобил за нея със своя двигател VTEC TURBO с макс. мощност от 320 к.с., с подобренoто си окачване и кормилната си система, които позволиха на Монтейро да постигне новия рекорд

Новото постижение на пистата е четвъртият рекорд за коли с предно предаване, постигнат от Honda през 2018 г. Civic Type R е чупил рекорди и на Силвърстоун и Спа-Франкоршан. Тази година Honda надскочи всички свои постижения на цитираните писти.

Този успех е продължение на серията от рекорди, поставени през 2016 г. с предишното поколение на Civic Type R на Ещорил, Хунгароринг, Силвърстоун и Спа-Франкоршан. Новото издание на модела върви по стъпките предшественика си, покорил „Зеления Ад” на Нюрбургринг, където колата записа време на обиколка от 7 мин и 43,8 сек през април 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин