Пробив от пирон в гумата? С Bridgestone DriveGuard няма да ви притеснява

Многократният рали шампион Димитър Илиев води специални тест-драйв сесии в София


14
мар.
2017

Най-големият производител на гуми и каучукови изделия Bridgestone представи гумите DriveGuard на събитие, проведено в Националния исторически музей, София. Гостите имаха възможност да се запознаят в детайли с имплементираните технологии в новия продукт, както и да участват в специални тест-драйв сесии в градска среда. Под ръководството на инструктори от Safety Driving Academy, начело с осемкратния шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев, гостите участваха в три тест-драйва – тест с гумите Turanza 001, с новия продукт, както и със спукана DriveGuard гума.

Гумите DriveGuard могат да се монтират на почти всеки автомобил, оборудвани с TPMS система за следене на налягането в гумите. Технологията Bridgestone DriveGuard използва патентован високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, както и поддържащи и устойчиви подсилени странични стени. Тези нововъведения позволяват на шофьорите да запазят контрол върху управлението на автомобила и да продължат да шофират безопасно в продължение на 80 км със скорост до 80 км/ч след практически всяка повреда на гумата, докато се появи възможност да я сменят или поправят.

Bridgestone DriveGuard са налични в Европа в 19 размерa за летния модел и в 11 за зимния – от 185/65 R15 до 245 40 R18.

Технологията Bridgestone DriveGuard е част от ангажимента на компанията за осигуряване на пътна безопасност при всякакви условия и може да спомогне за предотвратяването на пътнотранспортни произшествия, причинени от спукване на гума или внезапна загуба на налягане.

Bridgestone DriveGuard предлага на шофьорите редица предимства:

    • Контрол върху управлението на автомобила при спукване на гума за предотвратяването на инциденти;
    • Продължавате да шофирате безопасно в продължение на 80 км със скорост до 80 км/ч – и нямате нужда от пътна помощ
    • Изключителен контрол на мокра настилка – летните гуми DriveGuard Summer са с най-високата оценка (клас А в системата за етикиране на гуми на ЕС) за представяне на влажна пътна настилка и при кратък спирачен път. Зимните гуми DriveGuard Winter са класифицирани като клас B;
    • Вече няма нужда да монтирате резервната гума сами или да поправяте спуканата с аварийния комплект (стига да не сте направили прекалено голям пробив)

Поддържащите и устойчиви подсилени странични стени на DriveGuard гарантират мобилност и поддържат цялото тегло на колата. Благодарение на патентования от високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, гумите Bridgestone DriveGuard преразпределят топлината и триенето след спукване, за да можете да продължите да шофирате в продължение на 80 км, дори и след пълна загуба на налягане в гумата.

Рали шампионът Димитър Илиев няма да тръгне да ви забива пирони в гумите – но някой шантав съсед винаги може да го направи. С DriveGuard поне ще можете да стигнете до гумаджийницата без чужда помощ…

Благодарение на уникалната повърхност на протектора, изработена от най-новия и иновативен каучуков материал, гумите Bridgestone DriveGuard осигуряват добро представяне на влажна настилка при кратък спирачен път и предлагат съпоставимо ниво на комфорт спрямо конвенционалните гуми. Bridgestone DriveGuard предлага редица важни предимства пред конкурентните системи за гарантиране на мобилност: Bridgestone DriveGuard са налични в Европа в 19 размерa за летния модел и в 11 за зимния – от 185/65 R15 до 245 40 R18.

Познатите към момента Run-flat гуми имат един съществен недостатък спрямо DriveGuard – и това е нуждата от хомологация за конкретен модел. Новия модел на Bridgestone става за почти всички модели автомобили – като изключим определени версии на някои миниванове или „баничарки“ с по-високо тегло. При това строежът на гумата позволява да продължите да карате дори ако пробивът е в борда.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >