Вижте кокпита на новата Insignia!

Първата снимка на новото поколение Opel Insignia представя интериора на модела. AUTO BILD разкрива още детайли за него година преди официалната премиера

2312
2015

Тази фотография е много ценна – макар че не е най-добрата снимка на кокпита на бъдещия Opel Insignia, тя разкрива достатъчно. В централната конзола 7-инчов тъчскрийн замества голям брой бутони. Зад волана се крие арматурно табло с хромирана рамка. Който е виждал отвътре новия Chevrolet Malibu, веднага ще открие приликите. Което не е изненада – тъй като втората генерация на Insignia е базирана именно на същата платформа (Е2ХХ) на General Motors. Въпреки че от Рюселсхайм продължават да ни убеждават, че правят нещо повече от това да имплементират общите част от концерна майка, те не са успели да променят коренно структурата на кокпита. И това явно не е лошо – тъй като в САЩ за 2015 г. Malibu е бил най-търсеният чрез Google автомобил.

15 см по-дълга и значително по-динамична

Второто поколение на Insignia най-после трябва да стане наистина голям Opel – при това по отношение на няколко измерения. Първоначално, разбира се, става дума за размерите – Insignia трябва сериозно да порасне. От Рюселсхайм се чува, че дължината ще бъде увеличена с 15 см. Тъй като едновременно с това с девет сантиметра ще порасне и междуосието, Insignia ще предлага значително повече място от досега. Това не е чак толкова учудващо в сравнение с факта, че от Opel са „наточили“ дизайна на модела от среден клас. Покривът е толкова скосен, че вероятно хората от Mercedes биха нарекли Insignia CLS – тоест Coupé с четири врати. Това подхожда на новото лице на Opel, което започва да демонстрира формите на студията Monza и ще придаде характер на Insignia. Комбито отново ще се нарича Sports Tourer и със скосената си задница спокойно може да мине за Shooting Brake. От Opel обещават, че товарният отсек на комбито ще нарасне значително, както и че непрактично дебелият товарен ръб на актуалния модел ще остане в историята. Няма спор – в Рюселсхайм са разбрали, че дизайнът не трябва да е за сметка на полезната стойност.

OpelСкок по отношение на техниката

Новата Insignia иска да бъде голяма не само по размери, но и в техническо отношение. Opel продължава започнатото с актуалната Astra: демократизирането на лукса. Така подобно на Mercedes и Audi ще се предлагат матрични LED светлини Matrix, което ще означава значително подобрено осветяване на пътното платно – без да бъдат заслепявани насрещно движещите се автомобили. Opel наваксва много и във вътрешното пространство. Меки пластмаси и много добра изработка в посока премиум, освен това се предлагат фини екстри като седалки с функция за масаж и с изключително висококачествена кожа. Естествено в днешно време е немислимо един автомобил да не е отлично свързан. Макар и засега темата за Connected Car при много производители да касае елитните модели, клиентите не желаят да дават хиляди левове за доплащащи се екстри. При Opel нещата не са такива. OnStar е името на системата, която в бъдеще ще осигурява свързването на автомобилите от малкия модел Karl до новата Insignia. Подобна е на тази в актуалната Astra, но ще бъде усъвършенствана с нови приложения и с големи монитори с висока резолюция. Цялото това нещо ще се предлага също както в Astra за неколкостотин лева. Не по-малко важно: Opel възнамерява да поправи слабите си страни и при класическите инженерни дисциплини. Теглото ще спадне със 100 кг, което ще се отрази благоприятно не само на динамиката, но и на разхода на гориво. Ще има ново поколение 3- и 4-цилиндрови двигатели. Огромна крачка ще направи изцяло преработеният битурбо дизелов агрегат със 160 к.с. По-голям въртящ момент в сравнение с конкуренцията, но по-малък разход.

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин