Километражът е върнат с 1,4 милиона километра?! (ВИДЕО)

0504
2024

Youtuber-ът Енрико Тецлаф попада на 13-годишна E-класа с превъртян километраж. Вместо около 200 000 километра, първоначалната проверка издава пробег минимум 1 600 000 километра!

Енрико Тецлаф стои като зашеметен пред сребрист Меrcedes. Негов приятел адвокат го запознава с историята на употребявания Benz – която влогърът представя в YouTube-канала си „Die Autogesellschaft Dresden“: купувачът плаща 7500 евро (ок. 15 хиляди лева) за въпросния W 212. Звучи добре – особено с оглед на факта, че Benz-ът в линия на оборудване Avantgarde разполага и с някои екстри.

Този Benz е с манипулиран километраж. При диагностиката различните модули дават различни стойности – един от тях отчита над 1,6 милиона километра.

Автомобилът е на 230 000 километра и почти на 14 години. Но E-класа като тази обикновено няма проблем нито с тази възраст, нито с този пробег. В края на краищата, 212-ката има славата на доста солиден модел; голям брой употребявани Е-класи като тази са с пробег над 300 000 километра. Именно поради това автоджамбазите често обичат да шмекеруват с пробега.

Пробегът след диагностиката: 1 609 343 километра!

Малко след покупката се появяват проблеми с трансмисията, поради което новият собственик отива в сервиз на Mercedes в германския град Цвитау. Там разчитането на информацията от различните контролни блокове бива разчетена – но стойностите се различават. Модулът на ключалката за палене, който се манипулира много трудно, за разлика от другите електронни модул, е регистрирал шокираща стойност: диагностичното устройство на механика на Mercedes отчита умопомрачителните 1.609.343 километра!

Сериозният пробег не е проблем за W 212. На пръв поглед изглежда, че в този T-модел има още доста живот.

Новият собственик е шокиран и се опитва да върне автомобила, но продавачът отказва и се покрива – и затова купувачът решава да прибегне до услугите на адвокат.

Тецлаф представя злополучната E-класа във видеото си и остава изумен. Ако Mercedes-ът наистина е навъртял над 1,6 милиона километра, състоянието й е изненадващо добро. Както каросерията, така и интериорът все още изглежда много добре.

Проверката в сервиза обаче разкрива необичайни щети. По изпускателните тръби има твърде много сажди, отвътре филтърът за твърди частици е потрошен, а задният диференциал шуми твърде много и се налага да бъде сменен. Това определено не са типични за W 212 повреди, които се появяват след oколо 200 000 километра.

Ако се вгледате внимателно, ще откриете още доста дефекти

Освен няколко увредени места след удар с камъчета, луфтове и доста леки следи от износване, Тецлаф забелязва все повече и повече аномалии по време на проверката си. Неукрепен фар издава неуспешен ремонт след ПТП. По време на пробното шофиране правят впечатление доста износеният волан, липсващи огледала, както и асистенти, които не работят. Всичко това обаче са дреболии – ако комбито действително е на 7-цифрен пробег, то е направо в топсъстояние!

По интериора има следи от износване, но като цяло, вътрешното пространство е в добро състояние – ако машината действително е на 1,6 милиона километра, то е дори сензационно добро.

Не е ясно обаче дали истинският пробег някога ще бъде разкрит. Потребител на YouTube посочва в своя коментар, че блокът на ключалката за палене имал защитен механизъм, който автоматично настройва пробега на 1,6 милиона км при опит за манипулация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин