Timeless Kustoms Vicious Mustang

0805
2018

Несъмнено Ford Mustang е класика сред автомобилите – особено първото поколение на модела, появило се на пазара през 1964 г. То е мащаб за подобен род автомобили и задължителна придобивка за всеки почитател на спортните коли. Сега от Ford са лицензирали фирмата „Classic Recreations“ със седалище в Оклахома да произвежда първите версии на легендарните Boss 302-, Boss 429- и Mach 1-варианти на Mustang.

Ако все пак произведените от Classic Recreations версии не ви се струват достатъчно добри (и разполагате с достатъчно средства), то тогава специалистите от Timeless Kustoms от Лос Анджелис имат подходящото нещо за вас: те са реставрирали към първоначалния му блясък Mustang от 1965 г., модифицирайки го съвсем леко.  Е, ако бъдем честни, доста повече от съвсем леко.

„Vicious Mustang“ е уникално творение с червения си интериор и внушителния 5,2-литров Aluminator-мотор на Ford Performance. В действителност дори можем да твърдим, че промените са прекалени, тъй като „Autotopia LA“ (гаража, в който се намира Vicious Mustang) съобщиха, че единственото оригинално нещо от модела от 1965 е предната колона.

V8 двигателят на крайния продукт притежава невероятната мощност от над 1000 к.с. Vicious Mustang е оборудван с компресор Magnuson MP2300 TVS за ниските обороти, трансмисията е секвенциална 6-степенна EMCO CG46, окачването е с регулиращи се пружини Art Morrison Enterprises, а спирачките са керамично карбонови Brembo. Сумата на модификацията на този Mustang е 1 милион долара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин