Happy Birthday, Touareg!

2305
2022

Ексклузивен модел за 20-тия юбилей!

Volkswagen празнува 20 години Touareg със специалния модел Touareg „EDITION 20“, който ще бъде на пазара от средата на юни 2022 г.  и ще допълни гамата на премиум SUV-а. Ексклузивното му оборудване  – заедно с изразителния външен дизайн и елегантните кожени тапицерии отвътре – е доста широкообхватно. Още от само начало на продажбите, SUV-ът от висок клас се превърна в истински успешен модел с над 1 милион продадени екземпляра до момента. Специалният модел вече може да се поръчва.

Преди 20 години Volkswagen опита пробив в нов сегмент със стилния Touareg. Оттогава премиум SUV-ът се наложи на пазара и се превърна в успешен модел. До този момент са продадени над 1 милион екземпляра – впечатляващо число за SUV от С сегмента. Модерни опционални екстри като Travel Assist и Innovision Cockpit с 15-инчов дисплей на инфотейнмънт системата (серийни при Touareg „EDITION 20“) осигуряват по-добър комфорт и възможно най-добрата свързаност. Модерни иновации по отношение на окачването като опционално въздушно окачване и система за намаляване на страничното накланяне повишават динамиката и придават на Touareg отлична управляемост.

Екстериор с ексклузивни акценти. Сред характерните за новия специален модел екстри са лакът „Meloe Blue“, както предлагащите се само за тази версия 20-цолови джанти „Bogota“. Страничните и задно стъкла са затъмнени, а също и тонираните в черешово-червено LED-задни светлини и плакет „EDITION 20“. Дъгите на калниците и дифузьорът са в блестящо черен цвят. Серийното оборудване с кожени тапицерии и „EDITION 20“-детайлите подчертават ексклузивността на Touareg „EDITION 20“ и във вътрешното пространство: при качване водачът и пътникът до него са посрещнати от осветени прагове с надпис „EDITION 20“. Висококачествените черни кожени седалки („Savona“) и контрастни шевове в цвят „Ceramique“, светло-бежов цвят подчертават стилното общо впечатление. Спортният характер изпъква посредством червените акценти: по арматурното табло, волана и тапицериите на вратите има перфектно изработени двойни шевове в цвят „Ceramique/Red“. Тапицираният с кожа лост на автоматичната трансмисия също носи надпис „EDITION 20.

Четири моторизации с уверена мощност.

Новият Volkswagen Touareg „EDITION 20“ ще се предлага с четири задвижвания:

170 кВт. (231 к.с.) 3.0 V6 TDI с 500 Нм максимален въртящ момент

210 кВт. (286 к.с.) 3.0 V6 TDI с 600 Нм максимален въртящ момент

250 кВт. (340 к.с.) 3.0 V6 TSI с 450 Нм максимален въртящ момент

Plug-In-Hybrid V6 TSI с 280 кВт. (381 к.с.) системна мощност и 600 Нм максимален въртящ момент

Всичките четири моторизации са комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия и двойно задвижване.

От 20 години моделът е пионер в технологиите и рекордьор. При пазарния си старт през 2002 г. Touareg ни изненада с 5,0-литровия си  V10 TDI-двигател и впечатляващия по онова време максимален въртящ момент от 750 Нм. „Race Touareg“ на Volkswagen Motorsport доминира от 2009 до 2011 в рали Дакар. Следват различни рекорди за дълги отсечки като например Панамерикана с изминати до 23.000 километра за 12 дни. През 2006 г. Touareg изтегли от хангара 155-тонен Boeing 747 – световен рекорд.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин