Bentley Continental GT V8 Convertible Galene Edition


25
юли
2017

Тунинг фирма, специализирана за автомобили Bentley, Mulliner пусна съвместно с британския производител на лодки Princess Yachts лимитирана специална версия на Continental GT V8 Convertible: Galene Edition, чийто дизайн е вдъхновен от яхтите.

Започваме с официалното изявление на Bentley: „Galene Edition на Mulliner комбинира най-красивите елементи на морския стил на живот с луксозен кабриолет.“ Затова автомобилът е получил цвета „Glacier White“, докато някои елементи на каросерията са издържани в „Sequin Blue“. Покривът е тъмносин, а 21-цоловите джанти са с дизайн на перки.

Интериорът на Continental GT Convertible Galene Edition изпъква със светли и кафяви тонове на кожената тапицери, както и с ръчно изработени шевове. На подглавниците има бродерии, като дори и най-обикновените поставки са тапицирани с алкантара. По желание върху арматурното табло можете да разполагате с ръчно изработена от Жауме Вилардел илюстрация на мега-яхта. Праговете на стъпалата и подът на багажника са покрити с орехово дърво. Има и спортна препратка: воланът е издържан в класически състезателен стил.

От Mulliner не са променяли нищо по мощността. И без друго Continental GT V8 Convertible разполага серийно с 507 к.с. и 660 нютонметра от 4,0-литров V8-Twinturbo мотор. Не е известно колко пари ще искат от Bentley за лимитираната на 30 автомобила серия, но удоволствието едва ли ще е много евтино. Все пак обикновеният Continental GT V8 Convertible струва поне 370 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин