Bugatti в черно


8
дек.
2019

Bugatti пускат Chiron Sport като издържан в черно специален модел: „Chiron Noire“ се предлага в два варианта и е изцяло от карбон и алуминий!

Bugatti ще пусне отново на пазара специален модел на Chiron Sport . Der „Chiron Noire“ се предлага в два варианта („Sportive“ и „Elegance“) и е вдъхновен от известен исторически образец: „La Voiture Noire“ е специален Bugatti Type 57 Atlantic, произведен само четири пъти между 1936 и 1938 г. Модерната и съвсем различна на външен вид интерпретация „Voiture Noire“ бе показана от Bugatti на автомобилния салон в Женева 2019 г. Специалният модел е заимствал от „Voiture Noire“ някои елементи от външността и ще бъде произведен 20 пъти. Индивидуализираният хипер-автомобил струва 6 милиона лева и ще се доставя на клиентите от второто тримесечие на 2020 г. Задвижването е оставено непроменено от инженерите: зад пасажерите работи W16-двигател с 1500 к.с. от работен обем от 8 литра.

Бляскавият специален вариант на модела носи името Chiron Noire Élégance. Някои части на каросерията на лимитираната супер-кола, сред тях и капакът на двигателя, както и капаците на страничните огледала, са облагородени с прозрачен карбон и алуминий. Освен това радиаторната решетка на „Élégance“ ще се различава от тази на модела. Типичната за марката C-образна извивка зад вратите поставя контрасти при Élégance с матовите си алуминиеви елементи. Черният цвят доминира и във вътрешното пространство: бродерии „Noire“ на подглавниците, специфичните за модела лайстни на праговете  и специален плакет на централната конзола  дават насока, че седите в лимитиран специален модел. При Chiron Noire Sportive цялата предница е покрита с матово-черен карбон. В черно са лакирани и джантите, четирите крайни ауспухови тръби , както и всички декорации.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >