Представяме ви: BMW Серия 8 Gran Coupé


19
юни
2019

След Coupé и Cabrio, от BMW пускат четиривратата версия на Серия 8: Gran Coupé. AUTO BILD разгледа автомобила отвътре!

BMW направи Серия 8 с четири врати. Новото Серия 8 Gran Coupe наследява Серия 6 Gran Coupé като спортен седан от Мюнхен. По отношение на външния вид няма съмнение – Gran Coupé е истинска Серия 8 – с широки „бъбреци“, тесни фарове, приведен силует и внушителна задница заедно с филигранни задни светлини и всяващи респект крайни ауспухови тръби. Новият модел се доближава доста до студията от Женева Concept M8 Gran Coupé от 2018, като единствено не чак толкова наточен, тъй като M-версията на Серия 8 Gran Coupé вече се тества, но ще се появи на малко по-късен етап. 

Отваряме врата и се качваме! Задната седалка на новата Серия 8 Gran Coupe е доста ниско разположена, но пък изглежда по-голяма в сравнение с тази на Серия 6 Gran Coupe. Удълженото междуосие подарява повече място за коленете, докато по-високият покрив все пак ще смачка прическата ви. Новата задна седалка с интегрирани подглавници е доста спортна, като единствено петият пасажер в средата ще се чувства доста неудобно. BMW го нарича „4+1-местен“. Все пак M850i x-Drive, дълъг 5,08 метра и с тегло 2070 кг, не е спортен автомобил. затова пък е най-съблазнителният модел с четири врати на BMW. Предната част на автомобила е от Coupé-то, като задните калници са още по-широки. Стъклата на прозорците са безрамкови, а кокпитът със широката централна конзола разделя водача от пътника до него. Кожената тапицерия е серийна, а електрически регулиращите се спортни седалки запаметяват всяка позиция. Разбира се инфотейнмънт системата и сигурността отговарят на най-високите изисквания. А това не е всичко по отношение на екстрите – има и панорамен покрив, отопляеми подлакътници, четиризонова климатична инсталация.

Задвижването: от 320 к.с. в 3-литровия дизелов мотор до 530 к.с. в M850i с двойно задвижване. Моделът ще се появи през ноември 2019, винаги с 8-степенна автоматична трансмисия и най-малко 18-цолови джанти. Екстрите като стабилизиране на страничното накланяне и задните завиващи колела ще помагат на спортните амбиции на модела.  Или пък можете да почакате до появата на M8 Gran Coupé с 625 к.с., което ще е на пазара през пролетта на 2020 г. Изненада при цената на Gran Coupé: автомобилът с четири врати ще бъде с 6000 лв. по-евтин от двувратото Coupé със същото задвижване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин