Тежко участие за българите на рали „Вартбург”

2807
2018

На 13-а позиция в рамките на шампионата ADAC Opel Rallye Cup и на 43-а в генералното класиране на рали „Вартбург”завършиха единствените българи в надпреварата – тандемът Дани Попов/Ангел Башкехайов. В едномарковите серии победата грабна люксембургският пилот Грегоар Мюнстер, а в общото подреждане – Мариан Грибел с Peugeot 208 T16. Ето как протече състезанието за Дани:

Рали Вартбург не се развива така, както ми е искаше. Труден старт вчера. Не се чувствах уверен и не съм много доволен от записките, които сме направили. Далеч сме от скоростта, която имахме в предното състезание. 

Последната отсечка за деня, на тъмно, бе с масов старт – 8 коли през 10 секуни. Ние се паднахме да стартираме последни от групата и в макадамовата част не виждахме нищо заради прахта от седемте коли, които са минали току що преди нас. Не само ние имахме този проблем, разбира се. Почучиха се много големи разлики в този етап. 

Днес денят започна по-добре, успяхме да вдигнем темпото и завършихме с девето време на първата отсечка. На втората отсечка обаче допуснах грешка и изпуснах един разлкон. На тази отсечка се правят по няколко обиколки и колите често се движат на много малка разлика. Не можех веднага да се върна на трасето, трябваше да изчакам да мине следващата кола. Съответно загубихме много време. 

В момента сме на 12-та позиция и остават още 6 отсечки. Ще се пробваме да вдигнем темпото и да сме по-постоянни.

Стигнахме до финала на Рали Вартбург! Днес вдигнахме скоростта, чувствах се по-уверено, но въпреки това продължихме да губим още повече време. Имам чувството, че колата не върви както трябва, не се ускорява както преди на 4та и 5та скорост. Бяхме далеч от групата, с която се движехме в предния кръг, а представянето ни с Ангел вътрв в колата не бе по-лошо, дори на места атакувахме още повече.

Отново ценен опит, но след доброто представяне в миналия кръг, тук ни се искаше да се борим за още по-добра позиция.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин