Тежко участие за българите на рали „Вартбург”


28
юли
2018

На 13-а позиция в рамките на шампионата ADAC Opel Rallye Cup и на 43-а в генералното класиране на рали „Вартбург”завършиха единствените българи в надпреварата – тандемът Дани Попов/Ангел Башкехайов. В едномарковите серии победата грабна люксембургският пилот Грегоар Мюнстер, а в общото подреждане – Мариан Грибел с Peugeot 208 T16. Ето как протече състезанието за Дани:

Рали Вартбург не се развива така, както ми е искаше. Труден старт вчера. Не се чувствах уверен и не съм много доволен от записките, които сме направили. Далеч сме от скоростта, която имахме в предното състезание. 

Последната отсечка за деня, на тъмно, бе с масов старт – 8 коли през 10 секуни. Ние се паднахме да стартираме последни от групата и в макадамовата част не виждахме нищо заради прахта от седемте коли, които са минали току що преди нас. Не само ние имахме този проблем, разбира се. Почучиха се много големи разлики в този етап. 

Днес денят започна по-добре, успяхме да вдигнем темпото и завършихме с девето време на първата отсечка. На втората отсечка обаче допуснах грешка и изпуснах един разлкон. На тази отсечка се правят по няколко обиколки и колите често се движат на много малка разлика. Не можех веднага да се върна на трасето, трябваше да изчакам да мине следващата кола. Съответно загубихме много време. 

В момента сме на 12-та позиция и остават още 6 отсечки. Ще се пробваме да вдигнем темпото и да сме по-постоянни.

Стигнахме до финала на Рали Вартбург! Днес вдигнахме скоростта, чувствах се по-уверено, но въпреки това продължихме да губим още повече време. Имам чувството, че колата не върви както трябва, не се ускорява както преди на 4та и 5та скорост. Бяхме далеч от групата, с която се движехме в предния кръг, а представянето ни с Ангел вътрв в колата не бе по-лошо, дори на места атакувахме още повече.

Отново ценен опит, но след доброто представяне в миналия кръг, тук ни се искаше да се борим за още по-добра позиция.

 

Още по темата

Card image cap
Ferrari напуска Формула 1?

27
дек.
2017

По време на Коледното тържество на Ferrari президентът на компаниятa Серджо Маркионе разкри, че възможността „кончетата“ да напуснат шампионата далеч не е блъф

Card image cap
Лефтеров се включва в Audi TT Cup

15
дек.
2015

18-годишната изгряваща звезда от GT4 ще бъде един от 20-те пилоти, участващи в престижния шампионат на марката от Инголщат

Card image cap
Нов пилот в Hyundai Racing Trophy на рали „Твърдица-Елена”

16
юли
2016

27 автомобила минаха през арката за церемониалния старт на състезанието, чиито етапи са насрочени за събота и неделя

Card image cap

В последния брой:

Архив >