Zagato IsoRivolta Vision Gran Turismo: виртуалният става реален

Малко късметлии ще могат да карат IsoRivolta в истинския живот

Още от GranTurismo 6, производители проектират специални концептуални автомобили само за състезателния симулатор. Повечето са „извънземни“ модели, които никога няма да видят светлината в реалния живот. Но това не е случаят със Zagato IsoRivolta Vision Gran Turismo, който беше представен на тазгодишото изложение в Токио. Компанията съобщи, че ще направи между три и пет автомобила за реални клиенти.

Както се познава по името, концептът отдава почит на спортните коли Iso, произвеждани през 60-те и 70-те години. Няма много общо с Iso Rivolta, но ясно се вижда приликата с купето Iso Grifo. Централната част на предния капак има същите отвори и ламели като тези на Grifo. Друго завръщане към старите Iso-та е използването на двигател от Corvette. В новото Zagato, обаче, той е усъвършенстваният агрегат с две турбини от Corvette Callaway. Той развива 997 к.с., които ускоряват тежащият около 1130 кг автомобил за 2,7 сек до 100 км/ч. Максималната му скорост е 365 км/ч.

Въпреки че е необичайно, Zagato IsoRivolta може да не е единствената Vision Gran Turismo-кола, коята ще достигне до реалността. Pininfarina и състезателят Емерсън Фитипалди разработиха EF7 за Gran Turismo Sport, но и тя може да бъде произведена в ограничени количества.

 

<
>

Коментари