Zafira Life: eдин Opel за деветима

0901
2019

Opel прави семейството на Zafira по-голямо с лансирането на Zafira Life. Под ламарините се крие същата платформа, използвана и при Citroën SpaceTourer, Peugeot Traveller и Toyota Proace Verso.

Официалната премиера на модела е предвидена за автосалона в Брюксел (18-и януари), а поръчките ще започнат от февруари т.г. От Opel все още не разкриват нищо за цените – но AUTO BILD очаква, че в Германия те ще стартират от около 35 000 евро. Още сега хората от Рюселсхайм разкриват, че подготвят изцяло електрическа модификация на Zafira Life. Потенциалните купувачи обаче ще трябва да проявят малко търпение, тъй като продажбите ще започнат чак през 2021.

Клиентите ще могат да избират измежду три версии на каросерията: Small (4,60 м), Medium (4,95 м) и Large (5,30 м). Всички модификации предлагат място за максиум девет души. Zafira Life няма да бъде по-висока от 1,90 м – така че няма да има проблеми с влизането в ниски гаражи. Изключение ще прави единствено версията за офроуд, която ще бъде разработена съвместно с Dangel. Аплодисменти заслужава диаметърът на завой – минимум 11,30 м. При сгъната предна седалка могат да бъдат транспортирани предмети с дължина до 3,50 м. За версията S Opel обявява обем на багажника от 1500 л, когато третият ред седалки е сгънат. Когато всички седалки зад водача „легнат“, в Zafira Life „Small” се „отварят“ до 3397 л.

Срещу доплащане Zafira Life може да бъде оборудвана с много екстри за повече комфорт и сигурност. Сред тях са 180-градусовата камера за движение назад с функция „птичи поглед“, както и отделните седалки за версиите Lounge при увеличено междуосие. Zafira Life ще може да бъде поръчана и с панорамен покрив от две части, Head-up дисплей и базиран на камера и радар интелигентен асистент за скоростта. Инфоразвлекателните системи Multimedia и Multimedia Navi ще разполагат със 7-инчов екран и ще поддържат Android Auto и Apple Carplay.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин