Zafira Life и като електромобил

2306
2020

Opel продължава усърдно да електрифицира своята флотилия – най-новият представител е Zafira e-Life. Микробусът се движи изцяло на електричество и дели една и съща платформа с моделите на PSA Citroen e-Spacetourer и Peugeot e-Traveller. Zafira e-Life също разполага със 136 к.с. и 260 Нм, както и се предлага с два вида батерии. За пазарния старт през лятото на 2020 моделът ще бъде оборудван с батерия с капацитет 50 кВтч., която позволява пробег от  230 километра по WLTP.

В началото на 2021 г. ще се появи и батерия със 75 кВт., която позволява изминаването на 330 километра с едно зареждане. Според Opel малката батерия може да бъде заредена към станция за бързо зареждане за половин час на 80 процента, а по-голямата – за 45 минути. Opel дават осем години гаранция за батерията.

И като електромобил моделът ще се предлага в три дължини

Също както Zafira с двигател с вътрешно горене, електрическата версия ще може да се купи в три различни дължини (между 4,60 метра и 5,30 метра), с място за до девет души и вместимост на багажника до 4500 литра. Освен това Zafira e-Life може да тегли до един тон. Тъй като моделът е не само практичен, но и комфортен, топнивото на оборудване  „Lounge“ се предлага с по-голямо междуосие за двете по-дълги версии. Тогава електрическият ван се превръща в шатъл – с отопляеми предни седалки и с функция за масаж, както и с 4 кожени кресла отзад.

Асистентите като темпомат, асистент за дългите светлини и за разпознаване на умора у водача са ни познати от конвенционалната Zafira. Нови са функциите за смартфона: чрез приложението  „Free2Move Services App“ на PSA например разполагате с навигация за  160 000 зарядни станции в Европа и директно плащане. Можете да проверявате и управлявате автомобила от разстояние чрез функциите на „Opel Connect“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин