XC40 – първият електромобил на Volvo


26
сеп.
2019

Появата на електрическите автомобили е една от най-големите промени в историята на автомобилната индустрия. С предстоящото представянето на изцяло електрическия SUV Volvo XC40 през октомври, Volvo Cars не просто показва първия си електромобил, но и предоставя на клиентите си един от най-безопасните автомобили на пътя.

„Независимо дали Volvo автомобилът се задвижва от електричество или двигател с вътрешно горене, той трябва бъде безопасен“, казва Малин Екхолм, ръководител на отдела за безопасност на Volvo Cars. „Напълно електрическият Volvo XC40 ще бъде един от най-безопасните автомобили, които някога сме създавали.“

Докато надграждат отличните стандарти за безопасност на оригиналния Volvo XC40, инженерите по безопасност на Volvo Cars изцяло преработват и подсилват фронталната структура, за да се справят с липсата на ДВГ. Целта е да се отговори на високите изисквания на бранда и да се осигури безкомпромисна безопасност на пътниците.

За да запази пътниците в безопасност и батерията невредима в случай на сблъсък, Volvo Cars разработва и нова, уникална структура във Volvo XC40. Батерията е защитена от предпазна клетка, която се състои от рамка от екструдиран алуминий и е разположена в средата на каросерията на автомобила, създавайки вградена зона за смазване около акумулатора.

Поставянето на акумулатора в пода на Volvo XC40 има за цел да намали центъра на тежестта на автомобила за по-добра защита срещу преобръщане.

В същото време каросерията на автомобила е подсилена не само отпред, но и отзад. Електрическият задвижващ агрегат е интегриран в структурата на каросерията, за да реализира по-добро разпределение на силите на сблъсък, далеч от пътническата клетка, и да намали напрежението върху хората вътре в автомобила.

В изцяло електрическия Volvo XC40 е въведена и нова технология по отношение на системите за безопасност. Това е първият Volvo модел, оборудван с нова сензорна платформа на Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS) със софтуер, разработен от Zenuity, компания, собственост на Volvo Cars и Veoneer.

Новата платформа ADAS е модерна, мащабируема система за активна безопасност, която се състои от масив от радари, камери и ултразвукови сензори. По този начин Volvo поставя основата за бъдещото въвеждане на технология за автономно задвижване.

Volvo Cars ще разкрие повече подробности за напълно електрическия Volvo XC40 през следващите седмици, преди официалната премиера на модела пред широката публика на 16 октомври.

Още по темата

Card image cap
Ето как функционира хибридната система на Renault Scenic

1
ное.
2016

Французите въвеждат първата в света 48-волтова хибридна система, творение на Continental

Card image cap
BMW Films се завръща с късометражен филм!

23
сеп.
2016

Поредицата от късометражни филми на BMW отново е тук. Новата част със заглавие "The Escape" ще се появи на 23-ти октомври с много екшън и холивудски звезди на BMWFilms.com.

Card image cap
Bugatti за морската шир

10
дек.
2015

Производителят на суперяхти Palmer Johnson и Bugatti обединяват усилията си и създават уникален плавателен съд. Стартовата цена на Niniette: 4 млн. лева

Card image cap
Ще задмине ли Mercedes BMW по продажби?

15
авг.
2016

Гигантът от Щутгарт регистрира два пъти по-голям ръст за първите седем месеца на 2016-а в сравнение с основния си конкурент

Card image cap
Колосите от срещата на G20

5
юли
2017

Срещата на G20 в Хамбург ще превърне града в крепост. AUTO BILD ще ви запознае с най-впечатляващите бронирани автомобили, които ще превозват и пазят най-силните държавни фигури в света

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: