X4-ката на Renault – с 5 звезди за безопасност


19
мар.
2021

Новото Renault Arkana се присъединява към групата на най-безопасните автомобили, получавайки максималния 5-звезден рейтинг от Euro NCAP.

Базирано на модулната платформа CMF-B, използвана и при Captur, новото Renault Arkana се възползва от оптимизирана структура на каросерията, преработена конструкция на седалките и закопчалки на обезопасителните колани с пиротехнически обтегачи и ограничители за оптимална защита на всички пътници. Renault е и посланик на технологията Fix4sure за отлично придържане на пътниците за предотвратяване на изхлузване под колана при челен удар.

Със своите плавни линии и уникален купе стил, Arkana е също и истински семеен SUV, изключително просторен и удобен, позволяващ лесен монтаж на детски седалки на задните крайни седалки.

Новото Renault Arkana е оборудвано с последно поколение помощни системи за шофиране. Сред включените ADAS (системи за подпомагане на водача) системи са за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при натоварено движение, за разпознаване на пътните знаци, за предупреждение за наличие на обект в „сляпата“ точка, които осигуряват по-безопасно и спокойно шофиране. Активният спирачен асистент, засичайки велосипедисти и пешеходци, предупреждава водача за опасна ситуация и може да инициира спиране, ако водачът не реагира. Друг фактор за безопасността е повишената видимост, постигната чрез 360° камера, 100% LED фарове като стандартно оборудване за всички нива на оборудване, автоматично превключване на къси и дълги светлини и електрохроматично вътрешно огледало за обратно виждане.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >