AUTO BILD България / Всичко, което трябва да знаете за новия Mercedes CLS

Всичко, което трябва да знаете за новия Mercedes CLS

През март 2018 г. Mercedes пуска третото поколение на CLS


30
ное.
2017

Новият Mercedes CLS е спортен, елегантен и пълен с високотехнологична техника. Външно, купето с четири врати взема детайли от спортния автомобил AMG GT, например, голямата предна решетка. При CLS диамантената решетка идва с лайстна по средата. Отстрани наклонената напред предница напомня на акула.

Новите Multibeam-фарове са по-широки от тези на предшественика и подчертават агресивната визия, особено отстрани. Те осветяват пътя до 650 метра напред. Като цяло, дизайнерите са намалили извивките, така че главната  да се слива със стоповете отзад, а под тях стоят големите ауспуси.

Интериорът е смесица между лукс и високи технологии – кокпитът е напълно дигитален, а някои детайли са познати от други модели на Mercedes. По желание, 12,3-цоловите дисплеи могат да бъдат свързани със стъкло, за да се превърнат в един широк дисплей – екстра, която за пръв път видяхме в S-класата. Кръглите отвори за въздух са осветени като при Е-класа Coupe.

Предлагат се дизелов двигател с две нива на мощност и бензинов хибрид. Третото поколение на Mercedes CLS излиза на пазара през март 2018 г., но преди това ще бъде показан на изложението в LA. Новият Benz ще струва около 107 000 лева.

Оборудване: различни пакети с асистирaщи системи

Серийно CLS идва с LED-светлини, 18-цолови джанти, система за поддържане на лентата, асистент за скоростта, система против заспиване и система за защита на пътниците Pre Safe. Системата за поддържане на разстояние, за завиване и спиране, както и асистентът за мъртвата точка са опционални.

Дизелови или бензинов двигател от 286 до 367 к.с.

Купето идва с нови шестцилиндрови редови двигатели. Дизелът е с две нива на мощност: при CLS 350 d 2,9-литровият мотор развива 286 к.с. и 600 Нм, при по-мощния 400 d са 340 к.с. и 700 Нм. Върховият вариант е бензиновият хибрид в CLS 450 с 376 к.с. и 500 Нм. Всички модели са оборудвани с двойно задвижване. По-късно ще се появят и AMG-вариантите – CLS 53 ще бъде Plug-in хибрид с 367 бензинови и 122 електрически конски сили. Още не е ясно кога ще се появи CLS 63 4Matic с 612 к.с.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >