AUTO BILD България / WRX STi: докоснахме се до горещия „японец“

WRX STi: докоснахме се до горещия „японец“

В края на лятото при дилърите ще бъде обновената версия на Subaru WRX STi. AUTO BILD беше на статичната презентация на модела на изложението в Детройт


11
ян.
2017

Иконата получава фейслифт: Subaru WRX STi е променено отпред, отзад и под ламарините – но не прекалено, точно както трябва при подобен модел с характер. Познатият отвор върху предния капак е станал по-голям, за да доставя повече въздух към интеркулера на 2,5-литровия боксер. При щатската версия мощността остава 305 к.с.

LED-фаровете в бъдеще ще могат да следят завоите. Отзад акцентът остава големият спойлер, който винаги ще привлича погледите на минувачите. Не, тук не става въпрос за тунинг – а за сериен модел.

7-инчовият дисплей на инфотейнмънт системата е сериен.

По-яки спирачки

Зад 19-цоловите джанти, „обути“ в гуми с размер 245/35 се крият зелени спирачни апарати Brembo. Новата спирачна система използва 6-бутални апарати отпред и 2-бутални – отзад, както и по-големи „надупчени“ дискове и накладки с по-голяма площ. Естествено, моделът запазва 4х4-задвижването – но системата използва т.нар. DCCD (Driver’s Control Center Differential System), която действа като централен диференциал с ограничено приплъзване и в бъдеще ще има усъвършенствано електронно управление – и няма да разчита на комбинация от „електроника и механика“, както досега. Посредством бутон в централната конзола въртящият момент може да бъде разпределян гъвкаво между предната и задната ос.

По-добри седалки и нова настройка на трансмисията

Новите седалки Recaro предлагат повече комфорт от „креслата“ в актуалния модел, които далеч не са лоши. Новите седалки изглеждат по-добре тапицирани и обхващат по-добре телата. С по-дебели странични стъкла, преработени уплътнения на вратите и модификации по предното стъкло Subaru иска да държи шума извън автомобила – така че младото поколение да се наслаждава на музиката от инфотейнмънт системата Starlink Version 7.0. ОК, истинските почитатели на Subaru не се интересуват от това – стига шумът на двигателя да е добър. Някои промени има и по асистиращите системи. Сега Head-up дисплеят показва предупредителните сигнали директно пред погледа на шофьора, а новата фунция Auto Vehicle Hold (AVH) заменя асистента за потегляне по наклон. А как са се отразили промените по окачването и по синхронизирането на предавките на 6-степенната ръчна трансмисия, ще разберем в края на лятото на 2017 г., когато моделът дойде в Европа.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин