Wrangler от Vilner: ръжда по желание на клиента

0902
2017
Суров и безкомпромисен. Тези две думи описват много точно най-новия проект на Art Studuo Vilner, който идва от китайското подразделение на ателието. А думата изкуство е третата, обобщаваща натурално-бруталното излъчване на този Wrangler. Автомобилът е изработен по поръчка на местен скулптор и запален ловец. Съчетание, което може би звучи странно, докато не приемем, че професията и хобито могат – a и е добре – да бъдат две различни неща.

Изкуство от метал и кожа

Централен елемент в интериора на колата е „топката“ на скоростния лост, детайл, който сам по себе си произведение на изкуството. Изработен на ръка, този месингов череп символизира преходността на живота, като същевременно студенината му контрастира с топлотата на заобикалящата го кожа. Концепцията, изискана от клиента е била ясна: суров вид, постигнат чрез висококачествени естествени материали, въздействаща комбинация от метал и кожа.

Месингов обков са получили и въздуховодите на таблото, както и дръжките на вратите. Почти всичко останало е покрито с дебел растително-дъбен телешки бланк. В контраст седалките са обвити с ‘Оld Тobacco’ винтидж кожа с много по-тъмен кафяв цвят. В багажника са прикачени чанти за ловни принадлежности, изработени от същия телешки бокс, а воланът е изкуствено състарен по желание на клиента, също препратка към преходността.

Изкуствено състарената линия е продължена и с „брутализирания“ екстериор. От Vilner са свалили боята до метал, след което повърхностите са обработени до образуването на ръжда, която в последствие е спряна и запечатана със специални лакови покрития. Рат род подход, приложен на щатската офроуд икона Wrangler. Последните качества на колата са силно доразвити: FOX елементи на окачването с увеличен ход, увеличен просвет, 37-инчови BFGoodrich Krawler T/A гуми за катерене по скали и мощна лебедка Warn.

2012 Jeep Wrangler, 3604 куб. см, V6, 285 к.с., 353 Нм, 6 ст. механична трансмисия, AWD, 1914 кг.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин