WEY Coffee 01: автомобил, който разсъждава


4
окт.
2021

Интелигентен Plug-in-SUV с впечатляващи технология и пробег: Coffee 01 на WEY.

Plug-in-хибридът Coffee 01 на WEY се числи към поколение от автомобили, които са интелигентни във всяко едно отношение – при това в стандартно оборудване. Изцяло свързан и с изразяващ любов към детайла дизайн Coffee 01 представлява стилно, сигурно и хитроумно преживяване от шофирането.

Coffee 01 „разсъждава“ благодарение на платформата „Coffee Intelligence“ в ежедневието – преди качване, по време на пътуване, при паркиране и извън автомобила. „Coffee Intelligence“ е базиран на изкуствен интелект (KI), като може да научава нови неща. За бързата реакция се грижи чип Qualcomm Snapdragon 8155 Chip. Така Coffee 01 е първият автомобил, който серийно е оборудван с този чип. С интелигентната си платформа и свързаните с нея екстри, моделът предлага нов стандарт в сегмента на премиум SUV-овете.

Интелигентни услуги

Иновативната техника е част от стандартното оборудване на Coffee 01: затова Plug-in-хибродът на WEY ще се предлага с 5G, Wi-Fi, система за разпознаване на лица, персонализиране, дисплей с Augmented Reality и 14-инчов дисплей на инфотейнмънт системата. Тези екстри са безплатни, като Coffee 01 може да се управлява чрез приложение или гласови команди.

Безупречно преживяване зад волана

Клиентите определено ще се радват на пробега на модела: без да се включва 2,0-литровият агрегат, Coffee 01 може да измине до 150 километра на ток. Китайците са се погрижили и за удоволствието от шофирането: за 5 секунди Plug-in-хибридът ускорява от 0 до 100 км/ч. Благодарение на мощността и пробега си Wey Coffee 01 предлага уникално за света на Plug-in-хибридите електрическо преживяване.  Благодарение на асистентите за автоматично паркиране и за движение по магистралата, Coffee 01 е особено комфортен.

Иновативна технология и интернационален дизайн

Над 1600 дизайнера и разработчици, петгодишно проучване, десет седалища, седем страни: в WEY Coffee 01 има сериозна международна експертиза. Дизайнът е изчистен и елегантен, както и премиум. С любов към детайла. Отвън впечатление прави внушителната хромирана радиаторна решетка. Отвътре Coffee 01 впечатлява с тапицериите си от алкантара и системата Ambient Light. Наслада за ушите: аудиосистемата Infinity с 12 високоговорителя осигурява превъзходен звук. Едно модерно, премиум преживяване, което доставя удоволствие.

Световната премиера на WEY Coffee 01 бе на IAA 2021 в Мюнхен. От края на 2021 г. автомобилът ще може да се поръчва, а първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през първото полугодие на 2022 г.

GWM WEY  – премиум SUV, но хитроумни

WEY е част от международния концерн Great Wall Motor (GWM) със седалище в китайския Баодинг. Името си марката получава от своя CEO Джак Уей, основал компанията през 2016 г. GWM е пазарен в Китай по отношение на премиум SUV-овете и през 2020 г. бе сред 15-те най-иновативни OEM в индекса за Connected-Car-Innovation на Center of Automotive Management (CAM). Фирмата е водеща в бранша при създаването на интелигентни мрежи и пионер в разработката и реализирането на ключови технологии като 5G, Autopilot и V2X. GWM стартира представянето на марката WEY в Европа още през тази година.

WEY Coffee 01 накратко:

• размери: 4,870 м x 1,960 м x 1,690 м (Д/Ш/В)
• електромотор: макс. 350 кВт. и 847 Нм
• батерия: 41,8 кВтч.
• пробег: 150 км изцяло електрически
• ускорение: от 0 до 100 км/ч за 5,0 сек

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин