Новини » Светът на Фолксваген » Новости » #WeDriveDiversity: Volkswagen се застъпва за равни права в новата си футболна кампания

#WeDriveDiversity: Volkswagen се застъпва за равни права в новата си футболна кампания

3011
2020

„Футболът е за всеки! Когато прожекторите светнат, когато съдията изсвири начало на мача, когато коженото тъбло се търкаля – тогава всички сме едни и същи. „Филмът, който е във фокуса на новата кампания на Volkswagen #WeDriveDiversity, започва с това ясно изявление за толерантност и разнообразие. А в края на клипа има и недвусмислено съобщение: „Това не ви харесва? Не ни пука.“

„Volkswagen е разноцветна компания, която залага на многообразието. Ние също искаме да предадем това отношение и чрез футбола “, казва главният маркетинг директор на Volkswagen Йохен Зенгпийл. Компанията е партньор по мобилност на Германската футболна асоциация (DFB). „Нашият широкообхватен ангажимент към футбола премина под мотото „Футбол, това сме всички ние.“ Не изключваме никого. С новата ни кампания за разнообразие #WeDriveDiversity ние подчертаваме отново позицията си.”

Volkswagen се застъпва за равни възможности, за задружност и за равно третиране на всички хора, независимо от техния произход, цвят на кожата, сексуална ориентация, религия или пол. Кодексът за поведение на компанията забранява всякаква форма на дискриминационно поведение. Това се отнася за всички служители по целия свят.

„Трябва да се застъпваме за многообразието и равните възможности всеки ден и да се борим с изключването и дискриминацията. Не само във Volkswagen и във футбола, но и в обществото като цяло”, казва главният изпълнителен директор на Volkswagen Йохен Зенгпийл.

Още по темата