W123-ка AMG за почти 300 хил. лева


17
апр.
2019

В рамките на Techno Classica 2019 RM Sotheby’s обяви за наддаване мощни класически модели. Акцент в аукциона беше Mercedes 500 TE AMG от 1979 г., за който новият собственик „брои“ точно 143 750 евро. Черната „W123-ка“ с аеродинамичен пакет AMG бива задвижвана от 5-литровия V8 на S-клас. Двигателят е с модифициран всмукателен тракт и нови ауспухови тръби.

За предаването на мощността се грижи 4-степенна автоматична трансмисия, а диференциалът на задната ос е спортен. Елементите на задното окачване са сменени с алуминиеви. В интериора ни посрещат огромно количество кожа и седалки Recaro с електрическо регулиране. Интересното е, че за автомобила липсва документация. В Daimler-обществото се говори, че нито в AMG разполагат с документи за тунинга на комбито, нито от Mercedes свързват номера на двигателя с този на шасито.

Още по темата

Card image cap
Топмоделите на Brabus

14
окт.
2016

G-клас, Sprinter, S-клас или Unimog – от 1977 тунинг фирмата от германския град Ботроп Brabus модифицира модели на Mercedes. AUTO BILD ще ви покаже най-впечатляващите модели!

Card image cap
Black Series от тунера Luethen Motorsport за Mercedes-AMG GT S

31
окт.
2016

Тунерът Luethen Motorsport е разработил карбонов Bodykit за Mercedes-AMG GT S. Мощността е увеличена до над 600 к.с. Така се движи сребърната стрела!

Card image cap

В последния брой:

Архив >